Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τζόρβας: «Καλά τα συναισθήματα, αλλά είμαι επαγγελματίας»

Η ώρα να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, έφτασε για τον Αλέξη Τζόρβα. Ο έμπειρος τερματοφύλακας μίλησε γι’ αυτό αλλά και για την αναμέτρηση στην κάμερα της Nova.

Τζόρβας: «Καλά τα συναισθήματα, αλλά είμαι επαγγελματίας»
Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ήρθε η ώρα, ο Αλέξης Τζόρβας να αντιμετωπίσει ως αντίπαλος τους «πράσινους». Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα, μίλησε στη Nova για το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, για το παρελθόν του, αλλά και το που περιμένει να κριθεί η αναμέτρηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: «Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο αλλά με την εικόνα που παρουσιάζουμε εμείς στα τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να βρούμε πατήματα και ψυχολογική υποστήριξης το παιχνίδι μας για να μπορέσουμε να πάρουμε βαθμούς με οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός έχει μια ανάκαμψη αλλά δεν είναι ο Παναθηναϊκός του παρελθόντος. Έχει πολύ καλό σύνολο και θα πρέπει να βρούμε τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και εκεί να χτυπήσουμε».

Για το ποια είναι τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου: «Εάν η αναμέτρηση δεν κυλήσει έτσι όπως το έχει σχεδιάσει ο Παναθηναϊκός τότε πιστεύω ότι και με την πίεση του κόσμου και η αγωνιστική απειρία δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι με οποιονδήποτε αντίπαλο πρέπει να πηγαίνουμε για τη νίκη αλλά πρώτα για τους βαθμούς και μετά να δούμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο».

Για το ποια είναι τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι ομάδα. Ο Αναστασίου έχει καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα με ένα δυναμικό υποδεέστερο του περσινού. Όλο το γκρουπ όμως δουλεύει σαν ομάδα».

Για το νέο τεχνικό: «Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς. Σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ νωρίς για το ποιος πέφτει και ποιος μένει. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα και όλα μπορούν να αλλάξουν. Η δυναμική αυτού του πρωταθλήματος δεν είναι και τόσο δύσκολη και μπορεί σε μια δύσκολη έδρα να πάρεις βαθμό ή βαθμούς. Μέσα σε οκτώ με δέκα μέρες ο τεχνικός δεν μπορεί να περάσει πολλά πράγματα».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση: «Νομίζω ότι θα κριθεί στο ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, κάτι που έχουμε πληρώσει αρκετές φορές φέτος».

Για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό και τα συναισθήματά του για την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην παλιά του ομάδα: «Μπορεί να έχω προσφέρει αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει προσφέρει σε μένα. Έχει συμβεί και στο παρελθόν με τον ΟΦΗ. Τα συναισθήματα είναι διαφορετικά κάθε φορά και όσο μεγαλώνεις γίνεσαι πιο επαγγελματίας. Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζω τον αντίπαλο και στο μυαλό μου είναι μόνο η νίκη».

Για την απόδοσή του έως τώρα: «Όσο έχω θέσει τον εαυτό μου στις υπηρεσίες της Εθνικής πάντα το σκέφτομαι. Σίγουρα ένα Μουντιάλ θα ήταν περίφημη εμπειρία για μένα αλλά δεν είναι μόνο στο χέρι μου και θα πρέπει να συμβούν και οι κατάλληλες συγκυρίες για να βρεθώ στη Βραζιλία».

Για την πορεία της ομάδας έως τώρα: «Η ομάδα όταν έχει αποτυχίες είναι δύσκολο να κρατηθείς σε υψηλό επίπεδο. Εμείς δεν αμυνόμαστε καλά σαν ομάδα, ως σύνολο και όταν δέχεσαι κάθε Κυριακή γκολ είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τη νίκη. Πρέπει να διατηρήσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν σε καλύτερο αμυντικό προσανατολισμό και να καταφέρουμε έστω και με μία ευκαιρία να παίρνουμε βαθμούς. Στο μυαλό μας πλέον πρέπει να είναι μόνο οι νίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: