Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Βαλ'το, αγόρι μου…!!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, επέστρεψε από το -21 στη Βιτόρια, αλλά το τρίποντο του Διαμαντίδη στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο και ηττήθηκε με 79-77 από τη Λαμποράλ Κούτσα.

Βαλ'το, αγόρι μου…
Ένας διπρόσωπος Παναθηναϊκός γνώρισε την τέταρτη ήττα του στην Ευρωλίγκα, με 79-77 από τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια, και έχασε τη ευκαιρία να εξασφαλίσει πρόωρα την πρόκριση αλλά και να μπει στη διεκδίκηση ακόμη και της πρωτιάς στον τέταρτο όμιλο. Κάκιστοι στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι», βρέθηκαν ακόμη και στο -21, επέστρεψαν δυναμικά στη συνέχεια προσπερνώντας στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ παρότι έχαναν με εννιά στο τελευταίο πεντάλεπτο, έφτασαν το ματς στο σουτ και το έχασαν με το άστοχο τρίποντο του Διαμαντίδη στην εκπνοή.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν ο κορυφαίος με 19 πόντους και 7 ασίστ μαζί με τον Γιόνας Ματσιούλις που πρόσθεσε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Εφιαλτικό ξεκίνημα

Ούκιτς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Μαυροκεφαλίδης και Γκιστ ήταν η πεντάδα-έκπληξη με την οποία άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν τέσσερα άστοχα σουτ και 3:05 για να σκοράρουν με βολές του Μαυροκεφαλίδη βλέποντας τους γηπεδούχους να ξεκινούν με 3/3 τρίποντα και 9-0. Ο Διαμαντίδης ερχόμενος από τον πάγκο πρόσφερε σκορ στην ομάδα του (13-7), που ωστόσο δεν είχε απάντηση στον θηριώδη Πλάις, ο οποίος φόρτωσε με δύο γρήγορα φάουλ τον Γκιστ και ανέβασε τη διαφορά στο +14 (21-7). Τα διαδοχικά τρίποντα του Ματσιούλις έδωσαν ανάσες (21-13), αλλά μόνο προσωρινά, καθώς ο Σαν Εμετέριο με 4/4 τρίποντα εξέθεσε περισσότερο την άμυνα του «τριφυλλιού» κι έφερε το σκορ στο 34-19 με τη λήξη της περιόδου.

Περιόρισε τη ζημιά

Ο Πεδουλάκης επιστράτευσε τον Λάσμε, αλλά δεν βρήκε γιατρειά, καθώς ο βομβαρδισμός από τα 6,75μ. συνεχίστηκε (10/11) και μετά από δυόμισι λεπτά η διαφορά έφτασε στους 21, 42-21. Διαμαντίδης και Ούκιτς χάρισαν επιθετικές ανάσες στον Παναθηναϊκό (50-34), που όμως παρέμενε ευάλωτος αμυντικά τόσο μακριά από το καλάθι, όσο και κοντά σε αυτό χάρη στον Μπιέλιτσα. Ένα καλό δίλεπτο σε άμυνα κι επίθεση αρκούσε, ώστε οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστή τον Ματσιούλις να κλείσουν το ημίχρονο με σερί 8-0 περιορίζοντας τη ζημιά (55-44).

Η μεγάλη αντεπίθεση

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός μείωσε και στο -8 (55-47) και συνέχισε την αντεπίθεσή του. Η άμυνα των φιλοξενούμενων έγινε πολύ πιο πιεστική κι επιθετική, οι Βάσκοι είχαν μετά τα 10/11 τρίποντα επτά σερί άστοχα και οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν προβάδισμα με βολή του Διαμαντίδη (57-58) ολοκληρώνοντας ένα επί μέρους σκορ 22-2. Ο Κάρι έχασε διαδοχικά ελεύθερα σουτ επιτρέποντας στη Λαμποράλ Κούτσα να ανακτήσει το προβάδισμα με ένα επί μέρους σκορ 8-2 και να κλείσει το δεκάλεπτο με 65-62.

Κρίμα...

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι για τα καλά. Όμως συνεχή λάθη από πλευράς Παναθηναϊκού επέτρεψαν στους γηπεδούχους να προηγηθούν με εννιά (76-67), πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος, με δύο σερί τρίποντα του Ερτέλ. Οι «πράσινοι» δεν κατέθεσαν τα όπλα και πλησίασαν στο καλάθι (76-74) με τρίποντο του Διαμαντίδη και γκολ-φάουλ του Ματσιούλις. Στη συνέχεια, ωστόσο, έχασε διαδοχικές ευκαιρίες να σκοράρει και οι Βάσκοι με δύο βολές του Μπιέλιτσα έφτασαν στο 79-74 στα 44,2’’ για το φινάλε. Το τρίποντο του Φώτση στα 32’’ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, που είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη μετά την άστοχη επίθεση του Ερτέλ, ωστόσο το μακρινό τρίποντο του Διαμαντίδη στην τελευταία επίθεση δεν βρήκε στόχο.

Δεκάλεπτα: 34-19, 55-44, 65-62, 79-77.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Χάμιλτον 2, Καουκένας 6, Χοτζ 6, Σαν Εμετέριο15, Πλάις 9, Ερτέλ 10, Κελάτι 8, Γέλινεκ 6, Μπιέλιτσα 17.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 6, Ούκιτς 14, Λάσμε 1, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 19, Γκιστ 6, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 19.

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Λάτισεβς (Λετονία), Τσμίκιεβιτς (Πολωνία).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: