Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλος τερματοφύλακας, μεγάλη ομάδα!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για την πρόκριση του Ολυμπιακού και τον Ρομπέρτο... Νικοπολίδη.
Ναι, ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε, δεν έπαιξε καλή μπάλα και σε καμία περίπτωση δεν πόνεσαν τα μάτια μας από το... fifa pro που (δεν) απέδωσαν οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ.
Οι πρωταθλητές είχαν ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα μετατρέπονταν σε μια ομάδα με κακή νοοτροπία, που δεν είχαν καμία όρεξη να αποζημιώσουν, έστω με την προσπάθεια, τον κόσμο που γέμισε το "Γ. Καραϊσκάκης". Παρόλα αυτά πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Τη μεγάλη νίκη επί της ανώτερης, πλην αναποτελεσματικής, Μπενφίκα και πλέον η συνέχεια τους ανήκει. Η τύχη του Ολυμπιακού βρίσκεται στα πόδια των παικτών του και τη δουλειά του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος έχει πάρει οπαδούς και διοίκηση με το μέρος του.
Και όχι μόνο: ο Μίτσελ έχει με το μέρος του και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Εχει αποδείξει ότι στην ενδεκάδα μπαίνουν όσοι αξίζουν, όσοι μπορούν και όσοι δουλεύουν περισσότερο. Ένας, όμως, είναι αυτός που έχει κάνει... tatoo τη φανέλα ολόκληρη. Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ. Ο Ισπανός έκανε τους πάντες να σιγουρευτούν ότι βρέθηκε ο νέος Νικοπολίδης και να "κινητοποιήσει" ουσιαστικά τη διοίκηση για την αγορά των δικαιωμάτων του. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι εύκολο και το ζήτημα είναι πολύπλοκο, με δεδομένο ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της Ατλέτικο.
Οπως και να έχει, η διοίκηση Μαρινάκη πρέπει να το παλέψει και να προσπαθήσει να "μπλοκάρει" τον σωτήρα της στο λιμάνι για τα επόμενα χρόνια. Τους λόγους τους είχαμε δει από τις πρώτες κιόλας μέρες του Ισπανού στο Ρέντη. Κόντρα στους "αετούς", ωστόσο, ο 27χρονος κίπερ ήταν αυτός που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό, είπε δύο φορές "όχι" στους αντιπάλους μέχρι το 13' που ο Μανωλάς έβαλε στην αγκαλιά των νταμπλούχων την πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια του κρίσιμου ματς ήταν... μόνος του και όλοι τους.
Ήταν ο άνθρωπος... no goal για την εξαιρετική Μπενφίκα και ο άνθρωπος που υπενθύμισε σε όλους πως τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την τύχη, αλλά και έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα με γκολκίπερ που δεν καθοδηγεί και δεν εμπνέει σιγουριά. Ο Ρομπέρτο είναι αυτής της πάστας. Μεγάλος τερματοφύλακας που χαρακτηρίζει μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός που από κωμικός Τζανετάκος της Ευρώπης έχει μετουσιωθεί σε ισχυρό παίκτη που κερδίζει παραδοσιακές δυνάμεις ακόμη και στην κακή του μέρα.
YΓ. Τους έκανε να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια ο... κοτοπουλάς (έτσι τον φώναζαν στη Λισαβώνα).
ΥΓ2. Αργό το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα και εκτός αγώνα τα κεντρικά χαφ, που ούτε να κόψουν μπορούσαν, ούτε να κρατήσουν.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: