Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Πλάθω κουλουράκια…»

Πιο «στείρα»… πεθαίνεις! Ούτε μισό γκολ δεν σημειώθηκε στα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Champions League. Σοσιεδάδ-Μάντσεστερ Γ. 0-0 και Σαχτάρ-Λεβερκούζεν 0-0 τα αποτελέσματα.

«Πλάθω κουλουράκια…»
Ανοιχτή έμεινε η υπόθεση πρόκριση στους «16» του Champions League από τον 1ο όμιλο, μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έμεινε όρθια» στο «Ανοέτα», αποσπώντας ισοπαλία 0-0 από τη Σοσιεδάδ και έφτασε τους 8 βαθμούς, διατηρώντας το +1 από τη Λεβερκούζεν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη στο 69’ με τον Φαν Πέρσι, που αστόχησε σε πέναλτι. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός στη φετινή διοργάνωση για τους Βάσκους, που μετρούσαν τρεις ήττες.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπάγερ επίσης απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο Ντόνετσκ από τη Σαχτάρ, η οποία έφτασε στους 5 βαθμούς. Αμφότερες δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν κάποιο τέρμα και το 0-0 τις αδικεί.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. 0-0

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 11ο λεπτό, Ο Εβρά έκανε την κούρσα από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ο Ρούνεϊ άφησε τη μπάλα για τον Καγκάβα, που σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία της Σοσιεδάδ. Σε μια από αυτές τις προσπάθειες στο 38’, ο Κανγκάβα έκανε τη σέντρα από δεξιά στο πρώτο δοκάρι με στόχο τον Ερνάντεζ, αλλά ο Μεξικανός κόπηκε την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Οι Βάσκοι απείλησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μάλιστα εις διπλούν. Την πρώτη φορά ο Ντε Χέα μπλόκαρε του σουτ του Ντε Λα Μπέλα και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Βίντιτς με τάκλιν έκοψε τον Κάρλος Βέλα, πριν ο τελευταίος «οπλίσει και πυροβολήσει» από κοντινή απόσταση.

Στο… ρελαντί ξεκίνησαν και στην επανάληψη οι δύο ομάδες. Η μπάλα παιζόταν κυρίως στη μεσαία γραμμή και καμία δεν μπορούσε να βρει ελεύθερους χώρους για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της, αλλά και του αγώνα στο 65’ με τον νεοεισελθόντα στο γήπεδο, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που σημάδεψε το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιάνγκ από τον Μπεργκάρα, αλλά ο Ολλανδός που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Μπράβο. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και στο 74’ έχασαν ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Βέλα, που δεν έκανε καλό κοντρόλ και βγήκε πλάγια, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να σουτάρει, όπως ήθελε. Στο 82’ ήταν η σειρά του Μαρτίνες, που επίσης δεν σούταρε σωστά. Παρά τις προσπάθειες στα τελευταία λεπτά, το γκολ δεν μπήκε ποτέ και έτσι, το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φελαϊνί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90ο λεπτό.

ΣΑΧΤΑΡ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 0-0

Η Σαχτάρ μπήκε πιο επιθετικά και έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 12’. Ο Ρακίτσκι βρήκε με μαγική μπαλιά τον Σρνά, που πάσαρε έξοχα στον Φερέιρα, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Λένο να διώχνει εντυπωσιακά. Οι παίκτες του Μιρτσέα Λουτσέσκου πίεζαν από την αρχή, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελαν να φτάσουν στη νίκη, ενώ η Λεβερκούζεν στήθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και με στόχο να «χτυπήσει» την κόντρα. Η Μπάγερ απείλησε για πρώτη φορά στο 25’ με σουτ του Κάστρο από τα 25 μέτρα, αλλά ο Πιατόφ έπεσε και μπλόκαρε. Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση των Ουκρανών αυξανόταν, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Ρακίτσκι (31’ δοκάρι), Μπέρτραντ (33’) και Κόστα (44’) δεν βρήκαν στόχο και έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησαν και το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Η Σαχτάρ απείλησε στο 47’ με τον Σρνα, που νικήθηκε από τον Λένο και η Λεβερκούζεν απάντησε με… καταιγισμό ευκαιριών από το 51’ μέχρι το 59’. Δύο φορές ο Κάστρο και από μια φορά οι Σαμ και Χοένγκ-Μιν είτε δεν βρήκαν στόχο, είτε είδαν τον Πιατόφ να τους σταματάει. Δύο λεπτά αργότερα, οι Ουκρανοί βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ με τον Φερέιρα, αλλά ο τελευταίος δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ και η ευκαιρία χάθηκε. Στο 72’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να βρεθούν κοντά στο γκολ, αλλά ο Πιατόφ νίκησε για μια ακόμη φορά τον Σαμ. Η Σαχτάρ απείλησε με τη σειρά της στο 77’ με τον Ιλσίνο, που πρόλαβε την έξοδο του Λένο και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι δύο ομάδες «πάλεψαν» για το γκολ μέχρι το τέλος, αλλά τελικά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Η ισοπαλία μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα οι δύο ομάδες δικαιούνταν τουλάχιστον από ένα γκολ.

Τα αποτελέσματα:
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάντσεστερ Γιουν. 0-0
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Λεβερκούζεν 0-0

Βαθμολογία
Μάντσεστερ Γιουν. 8 (6-3)
Λεβερκούζεν 7 (8-5)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 (3-5)
Ρεάλ Σοσιεδάδ 1 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (27/11)
Λεβερκούζεν-Μάντσεστερ Γιουν.
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρεάλ ΣοσιεδάδΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: