Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Και ξανά ο Τζόκοβιτς τον Φέντερερ!

Όπως και στο Παρίσι, έτσι και στο Λονδίνο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε στα τρία σετ τον Ρότζερ Φέντερερ και ξεκίνησε ιδανικά την υπεράσπιση του τίτλου του.

Και ξανά ο Τζόκοβιτς τον Φέντερερ
Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες όπου ο Νόβακ Τζόκοβιτς βγαίνει νικητής στην τιτανομαχία με τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Νόλε επικράτησε 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-2) του Ελβετού στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο και ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τροπαίου του.

Στο πρώτο σετ ο «βασιλιάς» σέρβιρε για να παραμείνει στο... κόλπο, έσωσε ένα set point του Σέρβου, αλλά δεν κατάφερε το ίδιο και στη συνέχεια με αποτέλεσμα το νούμερο δύο στον κόσμο να προηγηθεί. Στο δεύτερο έγινε πραγματική μάχη, με τον Φέντερερ να σερβίρει για την ισοφάριση, αλλά να δέχεται μπρέικ και τους δύο τους να λύνουν τις διαφορές τους στο tie break. Εκεί τα ωραία χτυπήματα και η ψυχραιμία του King Roger του έδωσαν τη δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στο τρίτο –δυστυχώς για εμάς- δεν είδαμε την μεγάλη μάχη που περιμέναμε για να κρίνει το νικητή. Ο Φέντερερ έδειχνει να έχει... αδειάσει, ο Τζόκοβιτς δεν σταμάτησε λεπτό να ασκεί πίεση και με διπλό μπρέικ έφτασε στη νίκη, ύστερα από 2 ώρες και 24 λεπτά.

Πλέον ολοκληρώθηκε η πρώτη «αγωνιστική» και στους δύο ομίλους. Ναδάλ, Βαβρίνκα στον πρώτο και Τζόκοβιτς, Ντελ Πότρο στο δεύτερο έχουν από μία νίκη. Υπενθυμίζεται πως οι δύο πρώτοι των γκρουπ προκρίνονται στα ημιτελικά. Την Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες Ναδάλ-Βαβρίνκα (16:00) και Φερέρ-Μπέρντιχ (22:00)

Α’ γκρουπ
1. Ναδάλ 1-0 (2-0 σετ)
2. Βαβρίνκα 1-0 (2-1 σετ)
3. Μπέρντιχ 0-1 (1-2 σετ)
4. Φερέρ 0-1 (0-2 σετ)

Β’ γκρουπ
1. Τζόκοβιτς 1-0 (2-1 σετ)
2. Ντελ Πότρο 1-0 (2-1 σετ)
3. Γκασκέ 0-1 (1-2 σετ)
4. Φέντερερ 0-1 (1-2 σετ) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: