Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ώρα για «γκέλα»!

Δεν κατάφερε να κάνει το «4 στα 4» στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Παρί Σεν Ζερμέν, παραχωρώντας 1-1 στην Αντερλεχτ στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Ώρα για «γκέλα»
Οι πρωταθλητές Γαλλίας ήρθαν 1-1 στο Παρίσι με τους πρωταθλητές Βελγίου και έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το απόλυτο στον τρίτο όμιλο, όμως οι δέκα βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει τους φέρνουν πιο κοντά στην πρόκριση. Αντίθετα, οι Βέλγοι ελπίζουν πλέον βάσιμα για τη συμμετοχή τους στο Europa League.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν, παρά μόνο με τον Ιμπραϊμοβιτς στο 71’ που ανταπέδωσε το γκολ του Ντε Ζεέουβ στο 68’.

Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν δυνατά και άρχισαν να πιέζουν την εστία του Καμίνσκι, χύνοντας δυο καλές ευκαιρίες με τον Λαβέτσι στο 11’ και τον Ιμπραϊμοβιτς στο 16’. Σιγά σιγά, οι Βέλγοι ισορρόπησαν και έχασαν μια ευκαιρία με τον Μίτροβιτς στο 26’. Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες «έριξαν ρυθμούς» και δε δημιουργούνταν ιδιαίτερες στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, οπότε το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Οι παίκτες του Λοράν Μπλαν ξεκίνησαν πολύ πιο δυνατά στην επανάληψη και έχασαν τέσσερις καλές ευκαιρίες μέχρι το 65’, με τους Λαβέτσι και Λούκας Μόουρα να μην μπορούν να σκοράρουν.

Έτσι, τιμωρήθηκαν από το νόμο του ποδοσφαίρου στο 68’, όταν σε μια καλά οργανωμένη αντεπίθεση των πρωταθλητών της Jupiler League και έξοχο συνδυασμό, ο Ντε Ζεέουβ με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Όμως, ήρθε άμεση απάντηση στο 71’, όταν ο Ιμπραϊμοβιτς με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στην επαναφορά πρόλαβε την έξοδο του Καμίνσκι και ισοφάρισε.

Ο Πρετ έχασε καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 73’ και οι αλλαγές του Μπλαν στο τελευταίο τέταρτο έκαναν πιο επιθετικογενή την πρωταθλήτρια του Championnat. Η κόκκινη που δέχτηκε ο Κίεσταν στο 82’ για διαμαρτυρία «έγειρε» το «Παρκ Ντε Πρενς», όμως η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα βελγικά δίχτυα.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
(13' Μανωλάς)

Παρί Σεν Ζερμέν-Αντερλεχτ 1-1
(71' Ιμπραϊμοβιτς-68' Ντε Ζεέουβ)


Βαθμολογία:

Παρί 10 13-2

Ολυμπιακός 7 6-5

Μπενφίκα 4 3-5

Αντερλεχτ 1 1-11


Επόμενη αγωνιστική (27/11):Παρί-Ολυμπιακός, Άντερλεχτ-Μπενφίκα Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: