Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ωραίος και… μοιραίος ο Χουλκ!

Ο Χουλκ σκόραρε, αλλά έχασε και πέναλτι, με αποτέλεσμα η Ζενίτ να μείνει στο 1-1 με την Πόρτο στην Αγία Πετρούπολη για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League.

Ωραίος και… μοιραίος ο Χουλκ
Σε ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, Ζενίτ και Πόρτο ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Αγία Πετρούπολη για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League. Οι Ρώσοι παρέμειναν στη δεύτερη θέση, διατηρώντας το +1 από την αντίπαλό τους, δύο στροφές πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23ο λεπτό με τον Λούτσο Γκονζάλες και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 28’ με τον Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να… τιμωρήσει για δεύτερη φορά την πρώην ομάδα του, αφού έχασε πέναλτι στο 51’.

Το ματς:

Η Πόρτο ξεκίνησε πιο επιθετικά και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχε κάνει τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Μανγκαλά (4’), Ζόσουε (5’), Βαρέλα (7’) και Ντανίλο (8’) νικήθηκαν από τον Λοντίγκιν, που είχε… δουλειά από πολύ νωρίς. Η Ζενίτ απείλησε για πρώτη φορά στο 9’ με τον Βίτσελ, που δεν σημάδεψε σωστά. Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 23’. Ο Ντανίλο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λούτσο Γκονζάλες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λοντίγκιν και έκανε το 0-1. Οι Ρώσοι αντέδρασαν και πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν στο 1-1 με τον Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας της πρώην ομάδας του με τον τερματοφύλακα Χέλτον και αφού έκλεψε τη μπάλα, την έστειλε με ψύχραιμο πλασέ στα δίχτυα. Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Ντεφούρ (32’), Λούτσο (34’) και Τζάκσον (42’ και 44’) δεν βρήκαν στόχο από πλευράς Πόρτο, για να τους… μιμηθεί ο Φαϊζουλίν (38’) για λογαριασμό της Ζενίτ. Τρίτο γκολ δεν μπήκε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με σκορ 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε το ίδιο εντυπωσιακά και συγκεκριμένα με χαμένο πέναλτι από τη Ζενίτ στο 51’ σε χέρι του Οταμέντι. Ο Χουλκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Χέλτον τον «ψάρεψε» και πέφτοντας στη δεξιά του γωνία απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα. Η Πόρτο ανέβηκε ακόμη περισσότερο ψυχολογικά και βγήκε κατά… κύματα μπροστά, προκειμένου να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 59’ έχασε σπουδαία ευκαιρία ο Μανγκαλά και δέκα λεπτά αργότερα, ο Οταμέντι είδε να τον «νικάει» ο Λοντίγκιν. Στο 62’ ήρθε η «απάντηση» της Ζενίτ. Οι παίκτες της άλλαξαν πολύ γρήγορα τη μπάλα, που έφτασε στον Αρσάβιν, αλλά ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Χέλτον. Οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Έτσι, το 1-1 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης στην Αγία Πετρούπολη.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα
Ζενίτ-Πόρτο 1-1
(28’ Χουλκ - 23’ Λούτσο Γκονζάλες)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αούστρια Βιέννης (21:45)

Βαθμολογία
Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (8-2)
Ζενίτ 5 (3-4)
Πόρτο 4 (3-4)
Αούστρια Βιέννης 1 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (26/11)
Ζενίτ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Πόρτο-Αούστρια Βιέννης Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: