Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Το «φάντομ» του Καραϊσκάκη!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης δηλώνει συγκλονισμένος με τον απίστευτο τερματοφύλακα που «πήρε» παραμάζωμα την Μπενφίκα, προσωπικά την υπόθεση πρόκριση του Ολυμπιακού και γράφει «ιπτάμενη ιστορία» στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ρομπέρτο-Μπενφίκα 1-0. Ναι, μόνος εναντίον όλων! Με τον Ρομπέρτο φανατικό υποστηρικτή του άγρυπνου δόγματος της φιλοδοξίας: «εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο», ο Ολυμπιακός οδηγείται πλέον με μαθηματική ακρίβεια στο πολυπόθητο ευρωπαϊκό άλμα. Ο κέρβερος της «ερυθρόλευκης» εστίας όχι μόνο δεν αρκέστηκε στη μεγαλειώδη παρουσία του στις Βρυξέλλες, αλλά θέλησε (και τα κατάφερε) να ξεπεράσει τον εαυτό του για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, πραγματοποιώντας μια νέα συγκλονιστική εμφάνιση.
Όσο κι αν το ποδόσφαιρο παίζεται ομαδικά, ο Ισπανός τερματοφύλακας βάλθηκε να επιβεβαιώσει την ιστορία του αθλήματος, μέσα από την οποία κάθε σπουδαίο σύνολο χτίστηκε, στηρίχτηκε και γιγαντώθηκε, κλειδώνοντας τα νώτα του με την εγγύηση ενός μεγάλου γκολκίπερ.
Αυτός είναι ο Ρομπέρτο. Ένας σταθερός πορτιέρο, πλήρης προσόντων και ικανοτήτων, που αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League, έχοντας «σφραγίσει» με τις υπογραφές από τις… τανάλιες του και τις δύο νίκες των Πειραιωτών, χάρη στις οποίες πατούν με το ένα πόδι στους «16» της διοργάνωσης.
Ο Ρομπέρτο έγινε σύνθημα αποθέωσης στα χείλη 35 χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού. Έκανε ένα τέτοιο παιχνίδι που αν… αύριο το πρωί άνοιγε πρόωρα η χειμωνιάτικη μεταγραφική αγορά, δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να ερχόταν αντιπροσωπεία της Ατλέτικο στον Πειραιά για να ζητήσει την άμεση άρση του δανεισμού του, σπάζοντας (αν γινόταν) πρόωρα τη μονοετή συμφωνία που έχει συνάψει με τους πρωταθλητές Ελλάδας!
Μπορεί το Καραϊσκάκη να έτριζε από την ουρανομήκη προσδοκία να μείνει αυτός ο καταπληκτικός τερματοφύλακας «για πάντα στο λιμάνι», ωστόσο αμφιβάλλω (και πολύ μάλιστα) για το κατά πόσο οι Μαδριλένοι θα μπουν καν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτού του άκρως πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου τους…
Το άχτι του Ζεσούς, η διπλή χαρά του Μίτσελ
Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή απόδοση, που φάνηκε καταπονημένος σε ένα βαθμό και από την πρόσφατη τιτανομαχία της Λεωφόρου, που πλην του χρυσού τέρματος του Κώστα Μανωλά η επιθετική δράση του δεν κατέγραψε ούτε μία, για δείγμα, «καθαρή» ευκαιρία σε όλο το 90άλεπτο, ευτύχησε να διαθέτει στις τάξεις του αυτό το παλικάρι το αψηλό που γέμισε την εστία του και τις καρδιές των φίλων της ομάδας.
Ύστερα από 5 σωτήριες επεμβάσεις, ανάγκασε τον Ζόρζε Ζεσούς – που έτσι κι αλλιώς ζει μοναδικά το παιχνίδι όρθιος μπροστά στον πάγκο του – να… βγει από τα ρούχα του. Καθώς στο τελευταίο τέταρτο πέταξε σακάκια, κόντεψε – μετά το ξελαρύγγιασμα – να… ξεγυμνωθεί, βγάζοντας το «άχτι» του για τον Ρομπέρτο. Και αργότερα στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να τον αποθεώσει!
Ο Μίτσελ έτρεξε μέσα στο γήπεδο συγκινημένος να αγκαλιάσει τον Ρομπέρτο και να τον φιλήσει με τη λήξη του αγώνα, νιώθοντας διπλή χαρά εκείνη τη στιγμή, αφού μαζί με την τεράστια νίκη-μισή πρόκριση των παικτών του, είχε το αίσθημα της δικαίωσης για την διάνα εισήγηση-επιμονή του να αποκτηθεί ο Ρομπέρτο το περασμένο καλοκαίρι, θυσιάζοντας στη συνέχεια ακόμα και τον Κάρολ.
Απίθανος ήταν και ο Σαλίνο, που όσο περνάει ο καιρός σβήνει και τα τελευταία σημάδια της φυγής του Τοροσίδη από τη θέση του δεξιού μπακ, εξαιρετικός ο Σιόβας και σπουδαίο ματς από το σύνολο της αμυντικής διάταξης (Μανωλάς, Χολέβας). Η οποία στάθηκε ψηλότερα και από το… απαιτούμενο ύψος των περιστάσεων, παρόλο που «έφαγε» καμιά 10αριά φάσεις, με το πρόβλημα πάντως να εστιάζεται στην πορτογαλική κυριότητα στη μεσαία γραμμή.
Το passing game της Μπενφίκα με διπλάσιες μεταβιβάσεις από όσες κατέγραψε η ανάπτυξη του Ολυμπιακού (!) μετέτρεψε τον αγώνα σε πραγματικό θρίλερ, που ευτυχώς για την ελληνική ομάδα, ο πρωταγωνιστής ποτέ δεν… φεύγει από την ταινία και στο τέλος αποθεώνεται από το κοινό…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: