Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Να φτιάξουμε τις σωστές συνθήκες»

psap
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Διονύσης Δημόπουλος, για τη βία στα γήπεδα,με αφορμή τον πυρσό που χτύπησε το ποδοσφαιριστή του Παναθηναικού, Ντάνιελ Πράνιτς.
Αναλυτικά είπε:
Για τη βία στα γήπεδα:
“Θα πρέπει να πούμε πως εδώ και αρκετό διάστημα είχαμε να δούμε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Βάση των κοινωνικών προβλημάτων στην χώρα μας πολλοί θεωρούν πως το γήπεδο είναι ένα μέσο για να εκδηλώσουν επιθετικότητα. Ο φίλαθλος πρέπει να βάλει τη θέση του σε αυτή του ποδοσφαιριστή.
Στην Αγγλία ένας φίλαθλος είχε πετάξει μια φωτοβολίδα σε αγώνα της Αστον Βίλα και τιμωρήθηκε μέσα σε δύο βδομάδες  με αποκλεισμό από τα γήπεδα. Το 1986 να θυμηθούμε το περιστατικό που είχε χάσει ένας άνθρωπος της ζωή του. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος πριν από το γήπεδο .Καταγγέλλουμε τη βία, τον ακραίο φανατισμό και τη προκατάληψη. Πρέπει όλοι να προτείνουμε λύσεις.
Μιλάμε για ένα κοινωνικό φαινόμενο και μέσα στο γήπεδο μπορεί να τραυματιστούν άνθρωποι. Η υγεία προέχει και για τους αθλητές αλλά φυσικά και για τον κόσμο που παρακολουθεί. Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να καταλάβουν πως ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται εκεί και παλεύει για τη δουλειά του. Πρέπει να φτιάξουμε τις σωστές συνθήκες και να υπάρχει ασφάλεια.
Υπάρχουν ευθύνες και χώροι όπου ο καθένας θα πρέπει να λειτουργεί σωστά. Από κοινού θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αυτά φυσικά δε συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Εμείς εδώ έχουμε περάσει ένα νέο πνεύμα μέσα στον σύνδεσμο και είμαστε όλοι ίσοι και αναγκαίοι.
Για το θέμα με το κλειστό κύκλωμα:
“Όποτε μιλάμε με τους φορείς  το συζητάμε. Το κομμάτι αυτό δε λειτουργεί σωστά. Πρέπει να υπάρχει εδικό προσωπικό που θα είναι εκπαιδευμένο. Η ΕΠΟ έχει ήδη κάνει κινήσεις και έχει στείλει προσωπικό στο εξωτερικό για να πάρει την κατάλληλη εκπαίδευση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: