Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τσαγκρώνης: «Δεν γυάλιζε το μάτι μας»

«Είναι αλήθεια ότι δεν γυάλιζε το μάτι μας», τόνισε ο γγ. της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 υποστηρίζοντας όμως πως η πρόκριση χάθηκε λόγω ατυχίας.

Τσαγκρώνης: «Δεν γυάλιζε το μάτι μας»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτη Τσαγκρώνη:

-για τον αποκλεισμό:

Δεν είναι βαρύς ο αποκλεισμός. Είναι η Ισπανία που είχαμε απέναντί μας. Μας στεναχώρησε πάρα πολύ. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε έναν αγώνα που θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει. Δεν είχαμε καθόλου τύχη χθες. Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε αλλά χάσαμε με δύο πόντους από μια μεγάλη ομάδα.

Και άλλη φορά έχουμε κερδίσει την Ισπανία. Το θέμα είναι ότι όλα κρίνονται από ένα σουτ. Αυτή είναι η μοίρα και το σύστημα διεξαγωγής. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να έχει αλλάξει κάτι και να έχουμε επιστρέψει στον παλιό τρόπο διεξαγωγής.

- τι δεν πήγε καλά στην χθεσινή αναμέτρηση;

Ήταν ένα ματς. Παίξαμε και χάσαμε. Θέλαμε να έχουνε προκριθεί αλλά δεν μπορέσαμε και τώρα. Γιατί έχουμε αυτή την προσέγγιση και δεν βλέπουμε και άλλες χώρες με μεγάλες ομάδες που έμειναν έξω από τον πρώτο γύρο τι έκαναν. Παραμένουμε στις πρώτες ομάδες της Ευρώπης και είναι κάτι που πρέπει να το βλέπουμε με καλό μάτι.
Είναι πραγματικότητα ότι το μάτι μας δεν γυάλιζε. Και εκεί ίσως χάσαμε κάποια πράγματα. Στρατός χωρίς στρατιώτες και μόνο με στρατηγούς δεν γίνεται.

Αν νικήσουμε αύριο και είμαστε 5οι στην Ευρώπη είναι μια καλή θέση. Το προολυμπιακό είναι καλή περίπτωση. Γιατί να περάσουμε και να παίξουμε στους Ολυμπιακούς είναι κάτι πολύ καλό και μεγάλο για τη χώρα μας. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες και πρέπει να είναι. Δεν είμαστε τυχαία ομάδα. Το θέμα είναι ότι στο μπάσκετ κάποια κρίνονται στην λεπτομέρεια και την ατυχία. Το θέμα είναι ότι δεν πίστευα ποτέ ότι θα χάσουμε. Πως κάτι θα γινόταν και να νικούσαμε.

Έχουμε νέα ταλέντα υψηλού επιπέδου. ¨Έχουμε αθλητές που θα παίξουμε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος. Μην ξεχνάτε ότι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικά αθλήματα.

Είναι νωρίς η διοίκηση να βγάλει συμπεράσματα. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διοργάνωση και να έχουν περάσει οι πρώτες αντιδράσεις.

-Εάν έπαιξε ρόλο χθες η διαιτησία;

«Οι απόψεις είναι διαφορετικές. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι μας αδικεί και είναι καθοριστική. Αλλά πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε πρώτα εμείς και μετά να κοιτάξουμε τα άλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: