Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Βεργέτης: «Έχουμε κι εμείς μέταλλο νικητή»

Το ρόλο του φαβορί απέφυγε να δώσει σε κάποια από τις δύο ομάδες ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα κόντρα στη Σπάρτα Πράγας.

Βεργέτης: «Έχουμε κι εμείς μέταλλο νικητή»
Απόλυτα λογική χαρακτήρισε την πρόθεση της Σπάρτα Πράγας να έρθει στην Ελλάδα για τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο προπονητής των Αρκάδων, Στάικος Βεργέτης, σημειώνοντας όμως ότι και η δική του ομάδα έχει φτιάξει τέτοιο μέταλλο για να στοχεύει πάντα στη νίκη.

Ο τεχνικός του Αστέρα απάντησε κιόλας σε ερώτηση Τσέχου δημοσιογράφου για την πορεία του και κατά πόσο μπορεί να παραλληλιστεί με αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο.

«Συνήθως δεν μου αρέσει να χρίζω κάποιον φαβορί πριν από ένα παιχνίδι γιατί το ποδόσφαιρο πάντα μας διαψεύδει. Βάσει ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκή παρουσία η Σπάρτα είναι το πιο βαρύ όνομα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε πολύ σε αυτά τα έξι παιχνίδια του ομίλου. Γι’ αυτό παλέψαμε όλοι την προηγούμενη χρονιά, για να είμαστε ξανά στους ομίλους».

Για ποιον παίκτη της Σπάρτα θεωρεί πιο επικίνδυνο: «Σαφώς και υπάρχουν παίκτες επικίνδυνοι συνήθως οι επιθετικοί, έχει πολύ καλούς επιθετικούς η Σπάρτα όπως και μέσους που μπορούν να μεταβιβάσουν στους επιθετικούς όσο και να τελειώσουν και οι ίδιοι τις φάσεις».

Ένας δημοσιογράφος από την Τσεχία ήθελε να επιβεβαίωσει την ιστορία του προπονητή των Αρκάδων, ότι είχε ξεκινήσει στον Αστέρα ως διερμηνέας κάνοντας τον ανάλογο συνειρμό για την πορεία του Ζοσέ Μουρίνιο:

«Εγώ είμαι μέλος του προπονητικού team του Αστέρα εδώ και 10 χρόνια. Η αρχική μου θέση ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης, μετά βοηθός προπονητή και αναλυτής. Ισπανικά έμαθα παράλληλα λόγο των πολλών ισπανόφωνων παικτών που είχαμε, ήξερα και την αγγλική γλώσσα και εκτέλεσα χρέη διερμηνέα του εκάστοτε προπονητή.

Πίστευα και πιστεύω ότι για να μπορέσεις να υποστηρίξεις το έργο σου σε όποια δουλειά και να είσαι, πρέπει να δημιουργήσεις βάσεις που θα σε κάνουν ικανό εργάτη. Το να εξελιχτώ σε έναν άνθρωπο του ποδόσφαιρου, ο δρόμος είναι η γλώσσα, η ανάλυση που περιβάλλουν το ποδόσφαιρο για να βρίσκομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Αστέρας... Αν αυτό το κάνουν και άλλοι συνάδελφοι τότε ναι μοιάζω με αυτούς και αυτοί με μένα».

Σχετικά με το τι τον φοβίζει περισσότερο οι αδυναμίες του Αστέρα ή τα πλεονεκτήματα της Σπάρτα Πράγας, ο Βεργέτης δήλωσε:

«Σε οποιοδήποτε αγώνα σε προβληματίζουν και τα δυο. Προετοιμάζεσαι κατάλληλα και αν αφήσεις το ένα από τα δυο, όλοι οι προπονητές έρχονται να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες της ομάδας τους και τα καλά σημεία του αντίπαλου. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και για τα δυο. Στο γήπεδο θα αναπτυχθούν τα δυνατά μας σημεία και θα καλύψουμε τις αδυναμίες μας».

Για τη συνεισφορά του Αστέρα Τρίπολης στην Ελλάδα για την ειδική βαθμολογία της UEFA και αν θα μπορέσει να έχει ανάλογα αποτελέσματα με πέρυσι:

«Το σίγουρο είναι ότι το ελπίζουμε. Αν θα γίνει ή όχι δεν το γνωρίζουμε. Είναι έξι παιχνίδια μπροστά, ο Αστέρας είναι εννιά χρόνια στη Super League, καταφέρνει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στα sites και στις εφημερίδες, δεν έχει δημοσιότητα που του αξίζει, αλλά φροντίζει ο ίδιος να στρέψει από μόνος του χτυπώντας το καμπανάκι της δημοσιότητας με την πορεία του».

Τέλος για το αν θα αποκτήσει πιο γρήγορο ρυθμό η αναμέτρηση, σε σχέση με το ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη, δήλωσε:

«Βλέποντας την Σπάρτα και βλέποντας τα δικά μας παιχνίδια, δεν θα ξεφύγει σαν μοντέλο μας. Το παιχνίδι περισσότερο θα εξαρτηθεί από ένα γκολ αν ανοίξει το παιχνίδι ή όχι.

Καταρχάς είναι φυσιολογικό μια ομάδα σαν την Σπάρτα να έρχεται για τη νίκη και να είναι αυτή η φιλοδοξία της, έχει όνομα, ιστορία, πρωταθλήματα Τσεχίας, έχει μέταλλο νικητή. Αυτό το μέταλλο το έχει αποκτήσει και ο Αστέρας. Γι’ αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από ήττα, αυτό το έχει αποδείξει κιόλας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό ελπίζουμε να ξανά συμβεί.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, δεν τις καθορίζουν τα αποτελέσματα, την καθορίζουν η ανάλυση του αντιπάλου και όχι αν χάνουμε ή αν κερδίζουμε ενδεχομένως να υπάρξουν κανά-δυο αλλαγές το πολύ όχι παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: