Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κάν' το όπως με τη Ντόρτμουντ!!

Απέναντι του είναι το μεγαθήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου το οποίο ακούει στο όνομα της Μπάγερν ο Ολυμπιακός έχει να αντιπαραθέσει μεγάλες νίκες με άλλες γερμανικές ομάδες.

Κάν' το όπως με τη Ντόρτμουντ!
Απέναντι στο μεγαθήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με το «τεράστιο» μπάτζετ το οποίο ακούει στο όνομα της Μπάγερν ο Ολυμπιακός έχει να αντιπαραθέσει στιγμές και φυσικά νίκες με άλλες γερμανικές ομάδες στο γήπεδό του.

Αυτές αποτελούν όχι απλώς σημεία αναφοράς αλλά και οδηγό για μια καλή εμφάνιση στο σημερινό παιχνίδι με τους «βαυαρούς» και γιατί όχι και ένα καλό αποτέλεσμα.

Από την αγωνιστική σεζόν 1980-81 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός και η Μπάγερν δεν τα έχουν... ξαναπεί εντός αγωνιστικού χώρου. Το ξεκίνημα αυτό δεν ήταν καλό όπως και το τελευταίο παιχνίδι απέναντι σε γερμανική ομάδα, στην σεζόν 2012-13 στο οποίο η Σάλκε έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το Καραϊσκάκη.

Ενδιάμεσα όμως υπάρχουν τεράστιες νίκες. Όπως το 6-2 με τη Λεβερκούζεν αλλά και το 3-1 επί της Ντόρμουντ, σε ένα ματς στο οποίο υπήρξε έντονο το πολιτικό στοιχείο λόγω του μνημονίου που είχε επιβληθεί.

Το sport-fm.gr σας θυμίζει τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τις γερμανικές ομάδες...

1980-81: Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου 2-4

Η αρχή ήταν κακή. Ο Ολυμπιακός δεν δυσκόλεψε την Μπάγερν Μονάχου η οποία –τελικά- νίκησε 4-2 για την α’ φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στο 22’ ο Ντρέμλερ άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γαλάκος ισοφάρισε. Ο Ρουμενίγκε στο 57΄έβαλε και πάλι μπροστά τους Γερμανούς, στο 63’ ο Ντρέμλερ έκανε το 3-1 με το δεύτερο του γκολ στο ματς. Στο 66’ ο Κράους σκόραρε για τέταρτη φορά. Οι Πειραιώτες μείωσαν σε 4-2 στο 82ο λεπτό με τον Άλστρομ.

ΟΣΦΠ: Σαργκάνης, Κυράστας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Βαμβακούλας, Νικολούδης, Κουσουλάκης, Περσίας, Ορφανός, Άλστρομ, Γαλάκος.

1982-1983: Ολυμπιακός - Αμβούργο 0-4

Τη σεζόν 1982-1983 ο Ολυμπιακός αναμετρήθηκε με το Αμβούργο για τη β’ φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι αρνητικό με την γερμανική ομάδα να παίρνει τη νίκη με 4-0.



2002-2003: Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν 6-2

Η πρώτη νίκη ήταν και άκρως εντυπωσιακή. Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 6-2 την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε τρεις φορές και οδήγησε την ομάδα σε μια τεράστια νίκη.

ΟΣΦΠ: Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Άντζας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Ζιοβάνι, (Οφορίκουε 83', Αλεξανδρής 86', Ντρασένα 89')

 



2007-2008: Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης 3-0

Πέντε χρόνια μετά την νίκη επί της Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός βρέθηκε απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης. Μπορεί να είχαν περάσει αρκετά χρόνια αλλά ο «αέρας» της νίκης αυτής δεν είχε χαθεί. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 με τον Στολτίδη να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά καθώς σκόραρε δύο φορές.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου (24' Μενδρινός), Στολτίδης, Γκαλέτι (85' Νούνιες), Κοβάτσεβιτς (82' Μήτρογλου), Λούα Λούα.



2008-2009: Ολυμπιακός - Χέρτα 4-0

Στην αγωνιστική περίοδο 2008-09 ο Ολυμπιακός θα βρει στο δρόμο του τη Χέρτα Βερολίνου στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Με κορυφαίο τον Ντουντού οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν τη νίκη με 4-0 και την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (74' Πάντος), Τζόρτζεβιτς (60' Λέτο), Μπελούτσι (84' Κοβάτσεβιτς), Ντιόγκο.

2011-2012: Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1

Το κλίμα ήταν τεταμένο λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Το Καραϊσκάκη είχε πάρει «φωτιά» από νωρίς. Ο Ολυμπιακός με αυτές τις συνθήκες πήρε μια μεγάλη νίκη 3-1 απέναντι στην Ντόρμουντ. .



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Μιραλάς, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.

2012-13 Ολυμπιακός – Σάλκε

Με ένα καλό 20λέπτο στο παιχνίδι αυτό ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 41ο λεπτό μετά από κεφαλιά του Χέβεντες από κορνερ του Φαρφάν. Ο Ζαρντίμ πέρασε τον Ιμπαγάσα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα άμεσα ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει με τον Αμπντούν στο 58ο λεπτό. Η απάντηση της γερμανικής ομάδας ήταν άμεση με τον Χούντελααρ να σκοράρει στο 60ο λεπτό, ο οποίος είχε και την ευκαιρία να πετύχει και άλλο ένα γκολ αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε στο 62ο λεπτό δεν βρήκε στόχο.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Μοντέστο (69’ Γκρέκο), Κοντρέρας, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Φουστέρ (58’ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (69’ Μήτρογλου), Μασάντο, Μανιάτης, Τζεμπούρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: