Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ξανθόπουλος: «Να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα βρει ο Ολυμπιακός»

Τους κενούς χώρους που θα έχει στην άμυνα η Μπάγερν Μονάχου θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών, Πέτρος Ξανθόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94.6.

Ξανθόπουλος: «Να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα βρει ο Ολυμπιακός»
Ο Πέτρος Ξανθόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την επερχόμενη πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και στάθηκε στο γεγονός πως η Γερμανική ομάδα θα παίξει επιθετικά ωστόσο θα δημιουργηθούν χώροι από τους οποίους ο Ολυμπιακός αν εκμεταλλευτεί θα μπορέσει να δημιουργήσει κάτι.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων», επίσης, αναφέρθηκε στην διάνοια του Πεπ Γκουαρδιόλα ως προς την τακτική του προσέγγιση, την επιλογή του Μάρκο Σίλβα να χρησιμοποιήσει τον Σαλίνο στα χαφ αλλά και για τον Κασάμι και την συμπεριφορά του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πέτρος Ξανθόπουλος στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94,6 «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για

-Την πρεμιέρα και αν έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις αν έχεις ελπίδες ή όχι ειδικά αν δεν κανείς τις ομάδες που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός στην διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Κάθε αρχή στο Champions League νομίζω πως ο κάθε παίκτης έχει τόση διάθεση. Η Μπάγερν Μονάχου είναι τεράστια ομάδα όμως ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει ότι μπορεί σε αυτό το παιχνίδι».

-Το αν θα ήταν ευνοϊκότερο να συναντούσαν την Μπάγερν αργότερα: «Κανένα παιχνίδι δεν μοιάζει με το προηγούμενο ή το επόμενο κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Αν ο Ολυμπιακός πάρει κάποιο αποτέλεσμα μπορεί να σταθεί στο γεγονός πως ο η Μπάγερν μπορεί να μην ήταν έτοιμη. Αν και την Μπάγερν είτε την συναντάς στο τέλος είτε αρχή παίζει με τον ίδιο ρυθμό».

-Την ομοιογένεια του Όλυμπιακού: «Έπαιξε τα πιο πολλά ματς της προετοιμασίας χωρίς να είναι πλήρης από ρόστερ. Τέτοια ματς δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με τη λογική ότι δεν έπαιξε καλά στο πρωτάθλημα. Το παράδειγμα με τη Γιουβέντους που δεν έχε ξεκινήσει καλά στην Ιταλία και πήρε εύκολα το διπλό στην Αγγλία απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτυ. Παραμένουν σαφώς οι όποιες δυσκολίες που έχει κάποια ομάδα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο».

-Τη χρήση του Σαλίνο στον άξονα: «Πολλές φορές συμβαίνει σε ομάδες να κάνουν τέτοιες επιλογές. Είναι και αυτό στο πρόγραμμα. Το πόσο θα ανταποκριθεί σε αυτό που θα του ζητηθεί θα φανεί στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει την κατοχή της μπάλας και θα κοιτάξει να μην δώσει χώρους στην άμυνα εν αντιθέσει με την Μπάγερν που παίζει επιθετικά και υπάρχουν κενοί χώροι στην άμυνα τους οποίους ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί».

-Τον Πεπ Γκουαρδιόλα: «Είναι προπονητής που ψάχνετε να βρει καινούργια συστήματα και κάθε μέρα θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό και κάτι καινούργιο».

-Το πρόβλημα του Ολυμπιακού με τα λάθη: «Είναι πρόβλημα που το ξέρει ο Σίλβα και πρέπει να το λύσει. Σίγουρα προβληματίζει αλλά και καλά να πήγαινε δεν μπορούμε να πούμε πως θα πάει και σήμερα. Ειδικά απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλό δεν μπορείς να προβλέψεις πράγματα και καταστάσεις. Έχει ένα πρόβλημα που ξεκινάει από τα χαφ ενώ έχει αντιμετωπίσει προσωπικά προβλήματα παικτών τα οποία απαγορεύονται. Η αμυντική λειτουργία είναι μία συλλογική προσπάθεια. Σε τέτοιου είδους προσπάθεια χρειάζεται δουλειά από όλους. Δεν μπορεί μία ομάδα να μην έχει και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Απλά εκεί που θα γίνονται τα λάθη θα πρέπει να κλείνουν γραμμές από τους υπόλοιπους».

-Τον Κασάμι: «Νομίζω πως αυτό μπορεί να αποτελέσει μία νέα ευκαιρία για τον παίκτη αυτό. Εν γνωρίζω πόσο σοβαρός είναι όμως ο παίκτης… Δεν γίνεται να παίξςι όταν δεν είσαι σοβαρός και υπεύθυνος, ότι προσόντα κι αν έχεις. Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική αυτή. Είναι καλός παίκτης αλλά με τέτοιες συμπεριφορές πώς να πεις ότι μπορείς να στηριχθείς εκεί. Ωστόσο κάθε προπονητής έχει χρέος να κάνει προσπάθεια να επαναφέρει έναν τέτοιο παίκτη. Σίγουρα μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: