Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνοπλη στην Τούμπα και δίχως πίεση!

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για την «Ένωση», η πίεση και το άγχος, δεν θα βρίσκονται στη μεριά της και γιατί είναι λιγότερο σύνθετο παιχνίδι, από τα τρία πρώτα ματς.

Πάνοπλη στην Τούμπα και δίχως πίεση
Μετά τις τρεις πρώτες «αναγνωριστικές» αγωνιστικές για την ΑΕΚ, που ξαναγύρισε στην μεγάλη κατηγορία, έρχεται η ώρα της πρώτης μεγάλης δοκιμασίας. Μιας αναμέτρησης που αν βρει την «Ένωση» στο τέλος του ματς να μην έχει ηττηθεί ή να έχει κερδίσει, ειδικά στη 2η περίπτωση, θα έχει βγάλει την ομάδα, μεγάλη κερδισμένη στις τέσσερις πρώτες ημέρες του φετινού πρωταθλήματος. Ρεαλιστικά οι 8-10 πόντοι στο πρώτο «καρέ» αγώνων, θα είναι μια καλή συγκομιδή, για μια ομάδα που επί της ουσίας, έλειπε όχι για δύο, αλλά για τρία χρόνια.

Για την ΑΕΚ στην εκκίνηση, το σημαντικό ήταν να μην χάσει. Γι’ αυτό και για μένα, θα είναι θετικό, να μην χάσει τουλάχιστον στην Τούμπα. Όσο θα περνάνε οι αγώνες και η ομάδα δεν θα δέχεται ήττα, τόσο περισσότερο θα δυναμώνει ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ασφαλώς πρόκειται για μία από τις παραδοσιακά δύσκολες αναμετρήσεις, αλλά με μια σημαντική παράμετρο, που θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη.

Με συγκομιδή μόλις τεσσάρων πόντων, μέχρι αυτό το ματς, από την πλευρά του ΠΑΟΚ, θα είναι εκείνος που θα πρέπει να πιέσει για τη νίκη, θα έχει το άγχος και το «πρέπει» για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ΑΕΚ, ενισχυμένη και περισσότερο έτοιμη, απ’ όσο ήταν στην Ξάνθη, οφείλει να παίξει έξυπνα και να χτυπήσει μια αμυντική γραμμή που σίγουρα είναι εξαιρετικά ευάλωτη. Ένα θετικό αποτέλεσμα, σε ένα από τα πρώτα κλασσικά ντέρμπι της σεζόν, θα αποτελέσει σίγουρα, μεγάλο όφελος για τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία.

Σε αυτό το ματς, ο Μάνταλος θα είναι παρών, ο Μπουονανότε θα έρχεται με ψυχολογία στα ύψη, από ένα εξαιρετικό ματς και γενικά ο Δέλλας, θα έχει έναν πολύ ευχάριστο «πονοκέφαλο» εξαιτίας της πληθώρας των επιλογών. Η απόδοση της μεσαίας γραμμής θα είναι εκείνη που θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο, ενώ μια έμπνευση με τον Βάργκας να παίζει στην κορυφή της επίθεσης σε αυτή την αναμέτρηση, θεωρώ πως θα ήταν μια καλή ιδέα. Με την ομάδα περισσότερο δουλεμένη και με όλα της τα όπλα πλέον, αλλά και με μια αμυντική γραμμή ευάλωτη ειδικά στον άξονα της, τόσο στην μεσαία όσο και στην αμυντική γραμμή, η «Ένωση» θα έχει καλές πιθανότητες να κάνει τη ζημιά. Ο ΠΑΟΚ, δεν είναι τόσο συμπαγής όσο η Ξάνθη και δεν έχει περιθώριο να παίξει για να μην χάσει. Εκεί ακριβώς πρέπει να «χτυπήσει» η «Ένωση».

Καταληκτικά, η αναμέτρηση στην Τούμπα, από άποψη ατμόσφαιρας, ονομάτων, ειδικού βάρους, μπορεί να είναι δύσκολο. Μήπως όμως, καθαρά ποδοσφαιρικά, είναι λιγότερο περίπλοκο από εκείνο κόντρα στην Ξάνθη, ή ακόμα και από τα δύο που έδωσε η ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ; Με ισοπαλία η ΑΕΚ δεν παθαίνει τίποτα, αλλά κερδίζει πόντους για την αυτοπεποίθηση της. Με νίκη, όχι ακριβώς αλλάζει τροχιά για τους στόχους της, αλλά βάζει και άλλους να κυνηγάνε, αλλά και να σκέφτονται για το που μπορεί να φτάσει φέτος…

ΥΓ: Δεν θέλω να αραδιάσω όλες τις σκέψεις μου για την Εθνική μπάσκετ. Όμως αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με όλους τους προπονητές, ακόμα και με την ομάδα κομπλέ, να μην έχει μόνο εξήγηση, εξαιτίας λανθασμένων επιλογών στην αποστολή ή εσφαλμένων επιλογών από τον εκάστοτε κόουτς στην διάρκεια των ματς. Με την Εθνική μπάσκετ, μπορεί να έχουμε δει λίγο στραβά το πράγμα, όπως για παράδειγμα οι Άγγλοι στο ποδόσφαιρο. Μήπως η Εθνική μας ομάδα, δεν είναι τόσο καλή ή δεν ήταν αυτά τα χρόνια, όσο θέλουμε να πιστεύουμε; Τροφή για σκέψη…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: