Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πανθρακικός-ΠΑΣ ο ύποπτος αγώνας

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-09/1268168115_superleague_250x.jpgH EΠΟ έλαβε τρίτο φάκελο από την UEFA, στον οποίο υπάρχουν καταγγελίες για στημένα παιχνίδια και μάλιστα αναφέρεται πως ένα από αυτό είναι από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος αγώνας της Σούπερ Λίγκα που συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο είναι αυτός ανάμεσα σε Πανθρακικό και ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε στις 10 Ιανουαρίου του 2010 και έληξε με σκορ 2-1 υπέρ της ομάδας των Ιωαννίνων.

Μεγάλα ποσά είχαν ποντάρει οι παίκτες του στοιχήματος στο "διπλό", το οποίο και τελικά ήρθε, ενισχύοντας το σενάριο περί στησίματος του αγώνα. Οι μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων μάλιστα είχαν ρίξει πολύ την απόδοση του διπλού, καθώς είχαν παιχτεί μεγάλα ποσά.

Παράλληλα, το πρωί της ημέρας του αγώνα ο ΟΠΑΠ είχε φράξει τα πονταρίσματα.

Η Σούπερ Λίγκα από την πλευρά της δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το συγκεκριμένο σενάριο. Εξέδωσε, ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης (9/3) μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που φέρουν αγώνα της Super League να ελέγχεται για θέματα παράνομου στοιχηματισμού, επισημαίνεται ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της διοργανώτριας αρχής από την ίδρυσή της. Κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη".

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10/3) ο ΓΓΑ, Πάνος Μιτσαξής θα παραδώσει τον φάκελο με τα ύποπτα παιχνίδια της Β` Εθνικής, αλλά και της Σούπερ Λίγκας, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: