Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Μπουμπένκο: "Αισθανόμαστε πιο άνετα"


Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο με τη φόρμα του Ηρακλή Η εικόνα του Ηρακλή έχει βελτιωθεί, η παραμονή δεν είναι πλέον προτεραιότητα για την ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο και ο Τσέχος τεχνικός απολαμβάνει την αναγνώριση για την εξαιρετική πορεία επί των ημερών του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Μetrosport", έκανε λόγο για τον Ηρακλή που θέλει να δημιουργήσει και τις δυσκολίες της αποστολής του.
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και κατέκτησε την νίκη είπε: - «Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ομάδα και ξέραμε από την αρχή αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζαμε ότι ήθελε να σκοράρει από νωρίς και να καθαρίσει τον αγώνα, όπως άλλωστε συνηθίζει στην φετινή σεζόν. Ετσι ζήτησα από τους παίκτες να πιέσουν αρκετά στο ξεκίνημα και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε, ώστε ο αντίπαλος μας να κυνηγάει το σκορ. Σε τέτοιες αναμετρήσεις παίζει καθοριστικό ρόλο ποια ομάδα θα πετύχει πρώτη το γκολ γιατί κρίνονται όλα στις λεπτομέρειες. Ξεκινήσαμε επιθετικά στον αγωνα και έτσι ο Ολυμπιακός βγήκε από το σχέδιο του»

- Έγινε μεγάλη μάχη στους πάγκους των δυο ομάδων.
- «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ποιότητα. Αλλαξε το σύστημα του κατά την διάρκεια του αγωνα , όπως επίσης και θέσεις στους παίκτες. Ετσι έβγαιναν περισσότεροι παίκτες μπροστά και μας δημιούργησαν μια πίεση. Σε αυτό το σημείο κάπου χαθήκαμε , στην οργάνωση αλλά και στα μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι έπρεπε να αναζητήσουμε ένα δεύτερο γκολ για α τελειώσουμε τον αγώνα. Αντέξαμε την πίεση και πήραμε όμως τον αγώνα».

- Από την πλευρά σας τι κάνατε;
- » Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να παίξουμε και εμείς με δυο επιθετικούς. Είχαμε πίεση στα άκρα της άμυνας και άλλαξα τους πλαϊνούς χαφ. Θέλαμε μεγαλύτερη βοήθεια σε Μάρτος και Παπαζαχαρία και το καταφέραμε».

- Φημολογείται ότι ο Τιμουρ Κετσπάγια που ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού, σας τηλεφώνησε και σας ενημέρωσε για τους ερυθρόλευκους
- Δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω γνωρίζει ποτέ και πολύ περισσότερο ποτέ δεν μίλησα μαζί του. Δεν ξέρω τι είναι αυτά που λέγονται».

- Τώρα ποια είναι η συνέχεια για την ομάδα;
- «Είναι λογικό να αισθανόμαστε πιο άνετα στην βαθμολογία. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη πίεση και φαίνεται ότι η ομάδα ανεβαίνει στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν τελείωσε όμως τίποτα και πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Θα πρέπει να περιμένουμε να κατακτήσουμε και άλλους βαθμούς. Δεν χρειάζεται να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο γιατί αν συμβεί αυτό στο τέλος μπορεί να το πληρώσουμε. . Η ομάδα είναι σε καλή κατασταση ψυχολογικά και μπορεί να πετύχει τους στόχους της».

- Πάντως συνηθίζεται σε κάθε αγωνα να έχετε και μια έκπληξη. Στην Τρίπολη τον Καρλίνιος, με τον Ολυμπιακό τον Κομπαγιάσι, τώρα στο Περιστέρι ;
- » Ήρθαν αρκετοί παίκτες στον Ηρακλή τον Ιανουάριο και έπρεπε να δούμε την κατασταση που βρίσκονταν.. Θέλω να δίνω την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες και με βάση την παρουσία τους στις προπονήσεις να επιλέγω τους καλύτερους. Σημείωσαν πρόοδο και πήραν την ευκαιρία. Όταν είχαν έρθει στην ομάδα δεν ήταν έτοιμοι ποδοσφαιρικά αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας να αγωνιστούν».

- Γενικά τι άλλαξε με τη παρουσία σας στην ομάδα του Ηρακλή;
- Είναι δύσκολο να το πω. Στην ομάδα υπήρχαν άλλοι προπονητές πριν από εμένα και ίσως μόνο οι παίκτες μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση. Προσωπικά το πρώτο πράγμα που ήθελα να αλλάξω ήταν η αυτοπεποίθηση των παικτών. Έτσι μέσα από την προπόνηση οι ποιοτικοί παίκτες να παλέψουν για μια θέση στην ενδεκάδα. Κάθε ποδοσφαιριστής είχε την ευκαιρία του. Κανένας δεν έχει εξασφαλισμένη θέση 100% και δεν στέκομαι σε ονόματα. Για μένα ρόλο παίζει η απόδοση τους».

- Ο Τάσος Κατσαμπής ο αρχηγός της ομάδας ήδη εκφράστηκε θετικά για την παρουσία σας και είπε ότι θα ήθελε να συνεργαστείτε και στην επόμενη σεζόν
- «Από την στιγμή που το λέει αυτό ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είμαι χαρούμενος. Για να παραμείνω όμως θα πρέπει να αποφασίσει η διοίκηση και σε αυτό το θέμα πολλά πράγματα παίζουν ρόλο. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο και είμαι επαγγελματίας»

- Αν θα παραμείνετε στον πάγκο της ομάδας τι θα θέλατε να αλλάξετε;
- » Είναι μια υποθετική ερώτηση και κυρίως όταν μιλάμε για μια ελληνική ομάδα. Αν συμβεί τότε θα μπορέσω να μιλήσω για αυτό. Κάθε προπονητης έχει διαφορετική φιλοσοφία και είναι λογικό όταν ένας προπονητης καλείται να μπει γρήγορα σε μια ομάδα να εκτιμάει την κατασταση στην δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό έκανα και εγώ με την παρουσία μου στην ομάδα μέχρι τώρα. Γρήγορες αποφάσεις, πίεση και άμεσα αποτελέσματα. Αν συμφωνήσουμε τότε θα μπορέσω ήρεμα να εκτιμήσω τις καταστάσεις και τις συνθήκες».

- Αν θα πηγαίνατε σε άλλη ομάδα, ποιους παίκτες θα θέλατε να πάρετε μαζί σας;
- » Υπάρχουν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Έχουν ποιότητα και πολύ καλό χαρακτήρα. Συνεπώς πολλές ομάδες θα ήθελαν τέτοιους ποδοσφαιριστές».

- Πως θα θέλατε να τελειώσει η φετινή σεζόν για την ομάδας;
- » Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μπορέσουμε να δείξουμε πρόοδο και να ανεβάσουμε την απόδοση μας. Να δείξουμε ότι υπάρχει θέληση από την ομάδα για την νίκη και να παλεύει για αυτή σε κάθε αναμέτρηση».

- Μέχρι τώρα στην καριέρα σας αρέσει να δουλεύετε με νέα παιδιά, στον Ηρακλή έχετε την ευκαιρία να το πράξετε;
- » Είναι λογικό. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία δεν είχαν παιδιά στα πόδια τους. Ήταν δύσκολοι να τους έριχνα στην μάχη. Ο ρόλος τους μπορεί να αλλάξει το καλοκαίρι και να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον τους. Πρέπει όμως να δουλέψουν σκληρότερα ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες».

- Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να είστε σε μια ομάδα με 32 ποδοσφαιριστές από την στιγμή που έντεκα μόνο αγωνίζονται, για να κρατάτε τις ισορροπίες;
Είναι δύσκολο για κάθε προπονητή. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει. Αν είναι πολλοί παίκτες δεν μπορούν να αγωνίζονται όλοι και δεν ειναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση. Προσπαθώ με πολλές ομιλίες να τους βοηθήσω να παίξουν και να ξεπεράσουν αυτές τις στιγμές. Το σημαντικότερο είναι ότι η πόρτα είναι ανοικτή για κάθε ποδοσφαιριστή και μετά από την δουλειά μπορούν να αγωνιστούν»

- Ακολουθεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο
Στόχος μας είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Θα μας λείψουν κάποιοι παίκτες αλλά έχουμε τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε την νίκη. Στόχος μας είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο στα πέντε παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: