Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Κόντης: «Ο κόσμος ξέρει πως να στηρίξει την ομάδα»

Κόντης: «Ο κόσμος ξέρει πως να στηρίξει την ομάδα»

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Μεταξύ των άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ τόνισε:

«Νομίζω ότι αύριο θα έχουν εξαντληθεί τα 22.000 εισιτήρια για το ντέρμπι γιατί η ζήτηση είναι αυξημένη».

«Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το γήπεδο αν βρέχει, αλλά νομίζω ότι θα μπορέσει να γίνει το παιχνίδι. Αν είναι όπως με τον Πανθρακικό, πιστεύω πως δεν θα ρισκάρουν οι διαιτητές. Με την συντήρηση όμως, την φροντίδα, αλλά και με τα μηχανήματα τα οποία έχει και χρησιμοποιεί η ομάδα, θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

«Λογικό είναι η προσέλευση να αρχίσει να γίνεται 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, για να μην ταλαιπωρηθούν οι φίλαθλοι».

«Στο Χαριλάου καμία ομάδα δεν έχει εκφράσει παράπονα για φιλοξενία και ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδια στα οποία υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου. Όπως εμείς δεν είχαμε παράπονα στον πρώτο γύρο, έτσι θα αντποδώσουμε την φιλοξενία».

«Οι δύο ομάδες έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, να κερδίσουν για να παραμείνουν ψηλά στη βαθμολογια. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και κατεβαίνουμε για τη νίκη. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η ένταση και το πάθος πρέπει να υπάρχουν μόνο μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. Νομίζω τον τελευταίο καιρό έχουν περιοριστεί τα φαινόμενα βίας τουλάχιστον στη πόλη μας κι ελπίζω αυτό να κρατήσει. Θα ήθελα να δω ένα παιχνίδι σε καλά φίλαθλα πλαίσια και να κερδίσει ο καλύτερος. Οι ομάδες πληρώνουν ειδικά τα υβριστικά συνθήματα, εμείς έχουμε πληρώσει 150.000 ευρώ σε υβριστικά συνθήματα μέχρι τώρα. Είναι αδύνατο να ελέγξεις το στόμα 1000 ατόμων να βρίσουν κάποιον. Ευτυχώς δέχθηκε το αίτημα μας η Λίγκα και αυτό θα σταματήσει».

«Δεν μας αγγίζουν τα στημμένα παιχνίδια, αλλά είναι επιπόλαιο να συζητείτε κάτι χωρίς αποδείξεις. Η ΟΥΕΦΑ σε πληροφορεί για το μεγάλο ποντάρισμα, αλλά δεν σου δίνει τη βεβαιότητα ότι είναι στημμένο το παιχνίδι. Πάγια τακτική μας είναι ότι όποιος το κάνει να συλληφθεί και η ομάδα να τιμωρηθεί με αποβολή από το πρωτάθλημα. Είναι κακό να υπάρχει υπόνοια και καλό είναι να ανακοινώνονται μόνο όταν υπάρχουν αποδείξεις».

«Η ΟΥΕΦΑ επειδή κινείται από τίμιους ανθρώπους όπως ο Πλατινί, προσπαθεί να βάλει μια τάξη και μακάρι να το κάνει, γιατί είναι ιδεολόγοι του ποδοσφαίρου. Θα επιβάλλει το σύστημα financial fair play που αφορά τα χρέη από το 2013. Δεν θα χαρίζεται πλέον η ΟΥΕΦΑ. Θα μείνουν μεγάλες ομάδες εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων λόγω χρεών».

«Υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για ανανέωση συμβολαίου με τον Κάμπορα. Υπάρχει καλό κλίμα και υπάρχει διάθεση. Ο Κάμπορα είναι ένα παιδί φιλότιμο και αναγνωρίζει ότι ήρθε από απραξία 8 μηνών. Όταν τον φέραμε πολλοί κορόιδευαν, κάποιοι ειδήμονες του ποδοσφαίρου. Τώρα χαίρομαι που ο κόσμος θέλει να μείνει στην ομάδα. Πιστευώ ότι θα ανανεώσει με την ομάδα και το έχει εγκρίνει και ο προπονητής μας. Έχουμε να μιλησουμε και με την ομάδα του Φερναντέζ για να ανανεώσουμε στη συνέχεια τη συνεργασία μας. Θα συζητήσουμε και με τους ανθρώπους της Ρίβερ Πλέιτ για το Νασούτι και θα δούμε σε τι δεδομένα κινούμαστε».

«Ο κόσμος του Άρη ξέρει τι πρέπει να κάνει την Κυριακή, να μην απαντά σε προκλήσεις, να είναι ήρεμοι και να στηρίξουν την ομάδα όπως μόνο αυτοί ξέρουν και να την βοηθήσουν να φτάσει στη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: