Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Κατσιαούνης: "Κρίνονται πολλά σε αυτόν τον αγώνα"


Ο Αλέκος Κατσιαούνης Στην εκπομπή του Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Aρη, Αλέκος Κατσιαούνης και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για το ντέρμπι Aρη - ΠΑΟΚ αλλά και για τον ημιτελικό του Aρη με την Καβάλα την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην αρχή της κουβέντας πάντως, έγινε λόγος για το γκολ που δέχθηκε ο Aρης από την Καβάλα και ο Κατσιαούνης ρωτήθηκε για το μερίδιο ευθύνης του Πέσκοβιτς :
"Το σωστό είναι να κλείνει πάντα την αντίθετη πλευρά από το τοίχος και επειδή μιλάμε για το γκολ που δέχθηκε ο Aρης, ήταν λάθος πιστεύω του Πέσκοβιτς, έπρεπε να είναι πιο κοντά στο δοκάρι. Όπως μου έλεγε ένας παλιός μου προπονητής, αν η μπάλα περάσει από το τοίχος δεν φταις ενώ αν το φας στην κλειστή γωνία φταις, είναι απλό"

Συνεχίζοντας το σχόλιο του για τον Πέσκοβιτς τόνισε επίσης :
"Το κακό για τον Πέσκοβιτς είναι πως δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και έτσι δεν είναι σταθερός και δεν έχει αυτοπεποίθηση ενώ, επί πλέον, τον συγκρίνουν με τον Σηφάκη που κάνει πολύ χρονιά φέτος, όλα αυτά λοιπόν παίζουν τον ρόλο τους στην εικόνα που παρουσιάζει. Πάντως όποιος παίκτης είναι στο ρόστερ του Aρη οφείλει να γυμνάζεται σωστά σε καθημερινή βάση και να έχει καλύτερη εικόνα όταν καλείται να αγωνιστεί, πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλω να πυροβολήσω τον Πέσκοβιτς αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι έτοιμος είτε παίζει 1 είτε 10 αγώνες την σεζόν"

Γενικότερα για την εμφάνιση του Aρη στην Καβάλα, ανέφερε τα εξής :
"Δεν μπορώ να εξηγήσω την μεταμόρφωση του Aρη στο 2ο ημίχρονο, μας προβλημάτισε όλους η εικόνα της ομάδας στο 2ο ημίχρονο. Η Καβάλα είναι καλή ομάδα και αυτό έπρεπε να κάνει πιο ανήσυχους τους παίκτες του Aρη, να τους κάνει να ψάξουν τρόπο ώστε να καθαρίσουν το παιχνίδι όταν έβγαινε μπροστά η Καβάλα. Είναι σαφές πάντως ότι ο Aρης δεν μπορεί να παίξει καλά σε άσχημο αγωνιστικό χώρο, ειδικά όταν είναι βρεγμένος δεν αποδίδει σωστά. Ο Aρης είναι τεχνική ομάδα και θέλει να κυκλοφορεί την μπάλα, έτσι δυσκολεύεται. Οι παίκτες πάντως του Aρη πρέπει να το βελτιώσουν αυτό και να ανεβάσουν την απόδοση του στην συνέχεια, δεν μπορεί όποτε είναι άσχημος ο αγωνιστικός χώρος να μην έχουν την απόδοση που πρέπει"

Σε ερώτηση για την τακτική αντιμετώπιση του ντέρμπι από τους προπονητές των 2 ομάδων, ο Κατσιαούνης είπε :
"Έχουμε να κάνουμε με 2 διαφορετικές σχολές προπονητών και δεν πιστεύω ότι κάνενας τους θα αλλάξει το σύστημα ή την φιλοσοφία του, ο κ. Κούπερ θα παίξει 4-4-2 και δεν θα αλλάξει τίποτε και το ίδιο ο κ. Σάντος. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έρθει να παίξει επιθετικά στο "Κλ. Βικελίδης", θα παίξει σφιχτά στην άμυνα και θα προσπαθήσει να κρατήσει κλειστούς όλους τους χώρους, έτσι το παιχνίδι θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό στην μάχη του κέντρου. Ο Aρης πάντως ούτως ή άλλως δεν έχει νομίζω τα περιθώρια να αλλάξει πολλά, έχει σαφώς αδυναμίες η ομάδα αλλά δεν προλαβαίνει να κάνει πολλά για αυτό. Νομίζω ότι από την αρχή του αγώνα θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του για να προβληματίσει από την αρχή τον ΠΑΟΚ και σκοράρει γρήγορα αν μπορέσει. Ο ΠΑΟΚ βέβαια φέτος μπορεί να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ενώ πιστεύω ότι η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο, κυρίως στο να χάσει κάτι από την συγκέντρωση και την μεθοδικότητα του ο ΠΑΟΚ"

Συμπλήρωσε επίσης τα εξής :
"Στο τέλος τέλος όμως όταν αρχίσει ο αγώνας θα μετρήσει πολύ η ψυχή και το πάθος των παικτών. Κρίνονται πολλά στον αγώνα αυτόν και έτσι ίσως στην πορεία πάνε στράφι όλα τα συστήματα και οι τακτικές. Θα είναι ένας αγώνας με ένταση και φόρτιση ενώ είναι σημαντικό ότι είχαμε πολλά χρόνια να πάμε σε ένα παιχνίδι Aρη - ΠΑΟΚ στο οποίο να διακυβεύονται τόσα πολλά και από τις 2 ομάδες"

Ερωτηθείς για το άγχος των παικτών, ο κ. Κατσιαούνης τόνισε :
"Οι παίκτες θα έχουν άγχος σίγουρα, όλη την εβδομάδα σκέφτονται το παιχνίδι, τι θα κάνουν, πως θα πάει κτλ Μόλις όμως ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του αγώνα θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις και φεύγει το άγχος, έτσι τουλάχιστον λειτουργούσα εγώ στα παιχνίδια αυτά. Είναι σαφές όμως ότι θα παίξει ρόλο η ψυχοσύνθεση των παικτών στην έκβαση του αγώνα"

Κλείνοντας, μίλησε για τον αγώνα κυπέλλου με την Καβάλα και τόνισε τα εξής :
"Πιστεύω ότι ο Aρης εύκολα ή δύσκολα θα περάσει από την Καβάλα και θα πάει στον τελικό. Θα πρέπει βέβαια να παίξει καλά στον πρώτο αγώνα και να μην δεχθεί γκολ, είναι σημαντικό αυτό. Αν πάει στον επαναληπτικό ακόμη και με 1-0 υπέρ του θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα, φυσικά η Καβάλα είναι καλή ομάδα αλλά νομίζω ότι ο Aρης θα μπορέσει να ανταποκτριθεί σωστά. Επίσης ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Κυριακής, θα επηρεάσει την ψυχολογία του Aρη σαφώς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: