Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Βεζυρτζής: "Υπάρχει άγχος στα ντέρμπι"


Ο Νίκος Βεζυρτζής από συνέντευξη Τύπου Eφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Βεζυρτζής, πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, στον Sport 103 FM, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για την ομάδα του "δικεφάλου" του Βορρά, το επικείμενο ντέρμπι με τον Αρη, τη διαιτησία και το ρόλο της στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την υπόθεση τίτλος.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Νίκος Βεζυρτζής:

- Για την συσπείρωση του κόσμου του ΠΑΟΚ υπογράμμισε πως: "Οπωσδήποτε παίζει πολύ μεγάλο στην σημερινή πορεία της ομάδας αλλά τα δείγματα γραφής είχαν φανεί από πέρσι για να ακολουθήσουν σωστές προσθήκες και ξεκίνησε ως ένα από τα φαβιορί μαζί με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και αν δεν είχε κάποιες κατκές στιγμές θα μπορούσε να είναι ακόμα και στην 1η θέση".

- Για την πορεία της ομάδας είπε: "Ο ΠΑΟΚ φορμαρίστηκε στην κατάλληλη εποχή. Ο αποκλεισμός από την Χερενφέιν στον δρόμο προς τους ομίλους του Europa League ίσως να ήταν το έναυσμα που συμβαίνει μία στα 100 χρόνια όπως και ο αποκλεισμός από τα Γιάννενα αλλά την ώρα της αλήθειεας δεν υπήρξανε. Αν ξεπεράσει και το ντέρμπι της Κυριακής, το δυσκολότερο παιχνίδι που έχει για μένα μέχρι το τέλος θα το πάρει το πρωτάθλημα γιατί ο Παναθηναϊκός έχει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό".

- Για το τοπικό ντέρμπι Aρης-ΠΑΟΚ της Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης" δήλωσε: "Τα ματς αυτά είναι ματς ντέρμπι που τα κερδίζει ο καλύτερος, αλλά και ο τυχερότερος και αυτός που θα επιδείξει την σοβαρότητα που πρέπει. Ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι έχει παίκτες έμπειρους που δεν τους πιάνει φουρτούνα όσο περνάει ο χρόνος και μπορούνε να παίξουνε μέχρι το 92' και να έχουνε την σιγουριά από το 1'. Αυτός που θα επιδείξει τις μεγαλύτερες δυνάμειες θα επικρατήσει γιατί και ο Aρης μέσα στο γήπεδό του είναι μία καλή ομάδα".

- Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει άγχος τόνισε: "Σε αυτά τα ματς το άγχος υπάρχει από την Δευτέρα σε συνδυασμό και με την πίεση του κόσμου και το μεγαλύτερο το έχει ο ΠΑΟΚ αφού αν το περάσουν αυτό το παιχνίδι θα έχουνε μεγάλες πιθανόιτητες για να πάρουνε τον τίτλο".

- Για το αν υπάρχει αγωνιστική διαφορά επισήμανε: "Αγωνιστική διαφορά υπάρχει και φαίνεται και από την διαφορά των 17 βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες".

- Για το αν θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα έχει κίνητρο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό από την στιγμή που έχει χάσει έδαφος από την κορυφή σημείωσε: "Το γόητρο θα παίξει τον δικό του ρόλο. Είναι ανάλογο παιχνίδι με το ΠΑΟΚ-Aρης. Έχει σημασία ποιος το κέρδισε".

- Για τον ρόλο της διαιτησίας στο ντέρμπι της Κυριακής είπε: "Παίζει μεγάλο ρόλο η διαιτησία αλλά έχω την εντύπωση είναι ότι aυτό που θα πρέπει να κοιτάξει ο ΠΑΟΚ είναι να μην βλέπει τον διαιτητή. Αυτό με την διαιτησία στην Ελλάδα έχει καταντήσει αηδία. Έχω την εντύπωση ότι ο διαιτητής θα σταθεί στο ύψος του ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο διαιτητής είναι άνθρωπος".

- Για το αν υπάρχει δικαίως η αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να ξεπεράσει και τον παράγοντα διαιτησία υποστήριξε: "Όχι δεν είναι αδίκως γιατί κάθε ομάδα εκτός Αθηνών θα έχει να αντιμετωπίσει και την διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ δεν κυνηγιέται μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλά από όλο το κατεστημένο της Αθήνας γιατί αν πάλευαν για την 4η θέση δεν θα είχαμε προβλημα και πλέον έχουνε βάλει όλα τα μέσα και τα εργαλεία. Κι αυτό γιατί δεν έχουμε φθάσει σε σημείο να ελέγχουμε καταστάσεις τις οποίες αν δεν τις ελέγξεις δεν θα έχεις διάρκεια κάτι που το έζησα επί μία δεκαετία. Και φθάσαμε να πάρουμε πρωτάθλημα όταν ελέγχαμε και εμείς καταστάσεις γιατί μέχρι τότε όπου πηγαίναμε ήμασταν δεύτεροι και θα πρέπει να ξεκινάει από την προστασία της ομάδας. Φέτος βέβαια είδα πράγματα και θαύματα στο Champions League που θα είχαν γκρεμιστεί γήπεδα αν γίνονταν στην Ελλάδα και ο Δαλούκας την Κυριακή είδα ότι είχε θάρρος και το έδωσε στο τράβηγμα της φανέλας του ποδοσφαιριστή του Ηρακλή από εκείνον του Ολυμπιακού. Και ίσως γίνει παράδειγμα για εκείνον τον απίθανο που είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός - Ατρόμητος πριν από δύο Κυριακές.

Είναι οι καταστάσεις και τα εργαλεία που κάποτε χάσαμε ένα πρωτάθλημα ολόκληρο από έναν απίθανο ονόματι Λίτσα ο οποίος βέβαια δεν ξανάπαιξε. Σε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός μέσα στην Τούμπα όπου είχε γίνει μία τεράστια σφαγή και διανυκτερεύσαμε και οι δύο μαζί στην ασφάλεια γιατί αλληλομηνυθήκαμε και την άλλη μέρα τρέχαμε στα δικαστήρια. Σε ένα παιχνίδι που χάσαμε ένα πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια μας με 45.000 στο γήπεδο της Τούμπας από τον κ. Λίτσα και όχι από τον Παναθηναϊκό με τους ποδοσφαιριστές να χάσανε πολλά κιλά από ιδρώτα που χύσανε σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος".

- Για το πώς θα πρέπει να αισθάνεται ο ΠΑΟΚτσής οπαδός από τα όσα γίνονται στις τάξεις της ομάδας του ξεκαθάρισε: "Ο ΠΑΟΚτσής οπαδός θα πρέπει να αισθάνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια γιατί ο ΠΑΟΚ έχει υψηλά σηκωμένη την σημαία της αντίστασης όλα αυτά τα χρόνια και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που είχε τη σπουδαιότερη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για μένα που έπρεπε να πάρει πέντε πρωταθλήματα στην σειρά και πήρε ένα θα πρέπει να είναι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές που είχε και έχει".

Κι όσο για την ομάδα του μπάσκετ είπε: "Όταν αποκτήσει μία σταθερή διοίκηση που θα είναι ανταγωνιστική απέναντι στα δύο θηρία της Αθήνας θα μπορεί να ανέβει. Αλλά το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο με μας όταν είχαμε κάνει την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ είχαμε διαθέσει πάρα πολλά χρήματα με την διαφορά δυναμικότητας να φαίνεται μέσα στο τερέν".
(9/3 18:25)

Δεν υπάρχουν σχόλια: