Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Champions League

Η Λιόν έκανε την «κηδεία» στην Μαδρίτη παίρνοντας ισοπαλία 1-1 από την Ρεάλ η οποία έμεινε και πάλι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ! Ταπείνωση και για την Μίλαν, η οποία διασύρθηκε με 4-0 στο Μάντσεστερ!
Ο τελικός του «Μπερναμπέου» αποτελούσε το μεγαλύτερο δέλεαρ για την φετινή Ρεάλ, που έδωσε ένα... κάρο ευρώ για να φέρει τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά στην Μαδρίτη. Κι όμως, αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά, πως τα λεφτά δεν φέρνουν απαραίτητα την ευτυχία και την επιτυχία! Η Λιόν πήρε ισοπαλία 1-1 στην Μαδρίτη και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, πέταξε έξω την Ρεάλ η οποία θα δει τα προημιτελικά από το... σπίτι της για έκτη σερί χρονιά. Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ έκανε έναν υγιεινό περίπατο διασύροντας με 4-0 την ανύπαρκτη Μίλαν, η οποία παρά τις απουσίες της, δεν δικαιολόγησε την φανέλα και τα επτά Κύπελλα Πρωταθλητριών! Μαζί με τα 9 της Ρεάλ, από την συνέχεια της διοργάνωσης μένουν οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία!

Ρεάλ-Λιόν 1-1 (6' Ρονάλντο-75' Πιάνιτς)
Συνολικό σκορ: 1-2

Η φάση των «16 ήταν... καταραμένη για την Ρεάλ καθώς σε καμία από τις προηγούμενες πέντε σεζόν οι Μαδριλένοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα προημιτελικά. Θα περίμενε κανείς ότι με την επιστροφή των galacticos η κατάρα αυτή θα έφευγε, όμως η Λιόν είχε διαφορετική γνώμη! Οι Γάλλοι πήραν ισοπαλία 1-1 στην Μαδρίτη, παρέμειναν αήττητοι στην ιστορία τους από την Ρεάλ και πήραν την πανάξια πρόκριση για τους «8».

Το γρήγορο γκολ που επιζητούσε η Ρεάλ... καθυστέρησε μόλις για έξι λεπτά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει το διαγώνιο σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς. Το 1-0 έδιωξε σε μεγάλο βαθμό το άγχος από τους Μαδριλένους, οι οποίοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να αναγκάσουν την Λιόν να ανοιχτεί. «Μοιραίος» παίκτης ήταν ο Ιγκουαΐν, ο οποίος στο 26' και ενώ απέφυγε τον Γάλλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα η προσπάθεια του μέσα από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Λορίς ο οποίος απέκρουσε δύσκολα!

Από την μεριά της, η Λιόν μπορεί να δέχτηκε το γρήγορο γκολ ωστόσο κατάφερε να μην πανικοβληθεί και να κρατήσει το 1-0, ενώ σε μία-δύο περιπτώσεις, με τον Τουλαλάν και τον Μακούν να απειλήσει τον Κασίγιας.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι Γάλλοι λίγο έλειψε να «παγώσουν» την Μαδρίτη καθώς έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Πιέλ να δικαιώνεται για τις αλλαγές του (έβαλε Γκοναλόν και Κάλστρομ)! Πρώτα στο 48', ο νεοεισελθών Γκοναλόν με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα του Κασίγιας, έπειτα με τον Γκουβού να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής που κατέληξε απελπιστικά άουτ και στο 54' με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει δύσκολα την προσπάθεια του Λισάντρο.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι άνοιξε σε μεγάλο βαθμό, με την Ρεάλ να ψάχνει το δεύτερο γκολ της πρόκρισης με μακρινά σουτ των Κακά και Φαν Ντερ Φάαρτ αλλά την ίδια ώρα η Λιόν ήταν ιδιαίτερα απειλητική στις αντεπιθέσεις αλλά και στα στημένα. Τελικά, το κατάφερε με οργανωμένη προσπάθεια στο 75', με τον Πιάνιτς να βάζει την Ρεάλ στο καναβάτσο! Οι Κάλστρομ, Ντελγκάδο και Γκοβού άλλαξαν πολύ γρήγορα την μπάλα, ο Πιάνιτς ήταν ο τελικός αποδέκτης και απέναντι από τον Κασίγιας δεν αστόχησε γράφοντας το 1-1!

Η Ρεάλ πίεσε, ο Πελεγκρίνι έβαλε και τον Ραούλ αντί του Κακά, οι Μαδριλένοι έπεφταν μέσα στην περιοχή χωρίς να συγκινήσουν τον Ριτζόλι και η Λιόν πήρε την μεγάλη πρόκριση, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσουν και μέσα στην Μαδρίτη καθώς στο τέλος είχαν δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ. Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει και έτσι η Ρεάλ μένει εκ νέου εκτός οκτάδας του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα (84' Μ. Ντιαρά), Ράμος, Γκαράι, Αλμπιόλ, Γκούτι, Λ. Ντιαρά, Γκρανέρο (62' Φαν Ντερ Φάαρτ), Κακά (78' Ραούλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν
Λιόν: Λορίς, Κρις, Μπουμσόνγκ (46' Κάλστρομ), Ρεβεγιέ, Σισοκό, Τουλαλάν, Πιάνιτς (84' Έντερσον), Μακούν (46' Γκοναλόνς), Λισάντρο, Γκοβού, Ντελγάδο


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν 4-0 (13', 46' Ρούνει, 59' Παρκ, 89' Φλέτσερ)
Συνολικό σκορ: 7-2

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την ρεβάνς του «Όλντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ η οποία διέσυρε με 4-0 την τραγική Μίλαν και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική καθώς από κάποιο σημείο και μετά το μόνο ενδιαφέρον υπήρχε αναφορικά με την είσοδο του Μπέκαμ!

Η Μάντσεστερ πήρε από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας πολύ εύκολα έξω από την περιοχή του Αμπιάτι και ειδικά από τα δεξιά, εκεί όπου ο Γιανκουλόφσκι ήταν απελπιστικά μόνος του. Κάποια σουτ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ιταλό τερματοφύλακα, ωστόσο ήταν φανερό πως οι Άγγλοι μπορούσαν πολύ άνετα να δημιουργήσουν απειλές. Παρόλα αυτά, η πρώτη σπουδαία στιγμή ανήκε στη Μίλαν, όταν ο Πίρλο εκτέλεσε το φάουλ, ο Νάνι έδιωξε λανθασμένα προς τα πίσω και ο Ροναλντίνιο έπιασε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Φαν Ντερ Σαρ.

Τελικά, η Γιουνάιτεντ πέτυχε αυτό που έδειχνε η εικόνα του αγώνα. Να προηγηθεί. Στο 13' οι πρωταθλητές Αγγλίας «χτύπησαν» στο αδύναμο άκρο της ιταλικής άμυνας, με τον Νέβιλ να βγάζει την σέντρα από τα δεξιά και τον Ρούνει να πετάγεται στην καρδιά της περιοχής και παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάτε, με τον Μπονέρα (ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας αντί του τραυματία Νέστα) να αργεί χαρακτηριστικά να βγει πρώτος στην μπάλα.

Το 1-0 έριξε κάπως την ταχύτητα των Άγγλων που έδωσαν χώρο στην ιταλική ομάδα, όμως η Μίλαν δεν μπορούσε να κάνει κάτι αξιόλογο πλην ενός σουτ του Πίρλο στο 20' που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Φαν Ντερ Σαρ. Ο Μποριέλο πάλευε μόνος του και όταν έπαιρνε την μπάλα έπεφταν τρεις-τέσσερις αντίπαλοι πάνω του, ο Χούντελαρ δεν μπορούσε να κάνει την διαφορά ενώ ο Ροναλντίνιο ήταν και σε κακή μέρα αλλά και πολύ καλά κλεισμένος. Από κει και πέρα, η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όμως και αυτή δεν απείλησε ιδιαίτερα εκτός από το σουτ του Φλέτσερ προς το τέλος του ημιχρόνου που έφυγε λίγο άουτ.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, η Γιουνάιτεντ πλησίασε ακόμα περισσότερο στην πρόκριση καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έμπνευση του Λεονάρντο να... αδειάσει την άμυνα του βγάζοντας τον Μπονέρα και βάζοντας τον Ζέεντορφ. Σε μια αντεπίθεση των Άγγλων, ο Βαλέντσια βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Ρούνεϊ και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Αμπιάτι κάνοντας το 2-0!

Οι Ιταλοί θα μπορούσαν να είχαν μπει ξανά στο παιχνίδι, όταν στο 54' ο Αμπάτε έβγαλε από δεξιά την σέντρα και ο ανενόχλητος Χούντελαρ έστειλε άουτ την μπάλα από την μικρή περιοχή. Οι ελπίδες της Μίλαν για ανατροπή εκμηδενίστηκαν στο 59', όταν ο Σκόουλς βρήκε μέσα στην περιοχή τον Παρκ και αυτός με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0 και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία!

Το μόνο ενδιαφέρον που υπήρχε στο παιχνίδι ήταν πότε θα μπει ο Μπέκαμ στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που τελικά έγινε στο 64ο λεπτό! Ο Άγγλος αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, ωστόσο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ακούστηκαν και αποδοκιμασίες! Μάλιστα, ο Μπέκαμ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 74', όταν έπιασε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Φαν Ντερ Σαρ έδιωξε με γροθιές σε μία από τις ελάχιστες στιγμές του αγώνα που η Μίλαν απείλησε.

Το παιχνίδι κύλησε σε... φιλικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος του, η Μάντσεστερ πέτυχε και το 4-0 με κεφαλιά του Φλέτσερ στο 89' και έτσι πανηγύρισε μια άνετη νίκη και πρόκριση, την ώρα που η Μίλαν δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση το βάρος της φανέλας της, παρά τις απουσίες των Πάτο και Νέστα.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Νέβιλ (66' Ράφαελ), Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Φλέτσερ, Νάνι, Σκόουλς (73' Γκίμπσον), Βαλέντσια, Ρούνεϊ (66'Μπερμπάτοφ), Παρκ
Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε (64' Μπέκαμ), Γιανκουλόφσκι, Τιάγκο Σίλβα, Μπονέρα (46' Ζέεντορφ), Πίρλο, Αμπροζίνι, Φλαμινί, Ροναλντίνιο, Χούντελαρ, Μποριέλο (69' Ινζάγκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: