Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Στόχος είναι η καλή εικόνα στα πλέι οφ»

Καλή η συνάντηση με τον Γιάννη Ιωαννίδη, χρήσιμη για εμπειρίες και γνώση για τους παίκτες του Άρη, όμως υπάρχει και η καθημερινότητα που προϋποθέτει καλό μπάσκετ και νίκες. Σε μια ομάδα όπως ο Άρης αυτή είναι η καθημερινότητα, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Αυτό τόνισε στο «Μ» χθες το μεσημέρι και ο Λευθέρης Αρβανίτης, μιλώντας για την στεναχώρια που σκόρπισε σε όλους η ήττα απ? τον Πανιώνιο. Παράλληλα όμως τόνισε πως δεν υπάρχει ανησυχία στην ομάδα για το δύσκολο πρόγραμμα, πως υπάρχει πίστη και αισιοδοξία, απλά υπάρχει μια στεναχώρια γιατί: «χάσαμε δυο ματς μέσα απ? τα χέρια μας, που αν τα παίρναμε, θα ήμασταν στις πρώτες θέσεις και όλοι θα μιλούσαν για εμάς. Αδικούμε τους εαυτούς μας».

Φρόντισε όμως να υψώσει την «ασπίδα» της υπομονής ενώπιον του νεανικού συνόλου του Βαγγέλη Αγγέλου: «η ομάδα δεν είναι κακή, τα παιχνίδια της δεν είναι κακά. Θέλει και λίγη υπομονή, αυτά είναι λάθη απειρίας που γίνονται, όχι λάθη ανικανότητας ή κακής προετοιμασίας. Βεβαίως πρέπει και οι παίκτες να καταλάβουν – και πιστεύω ότι το έχουν ήδη, αλλά πρέπει να το δείχνουν και εμπράκτως μέσα στο γήπεδο – πως είναι σε μια μεγάλη ομάδα και υπάρχουν ευθύνες. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε γι? αυτούς, παλεύουμε κάθε μέρα και γι? αυτό εντός των ημερών σκοπεύουμε να μιλήσουμε μαζί τους. Δεν μας ανησυχεί το δύσκολο πρόγραμμα. Πιστεύουμε, βάσει του προγράμματος μας, πως θα είμαστε έτοιμοι τον Δεκέμβριο και πως θα είμαστε έτοιμοι για τον στόχο μας που είναι μια καλή εικόνα, όπως πέρσι, στα πλέιοφς» μας λέει. Και υπενθυμίζει:

«Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι και πέρσι είχαμε ένα τέτοιο ξεκίνημα με νίκες – ήττες και μετά είδαμε πως η ομάδα διεκδίκησε στο ένα σουτ την πρόκριση της στους τέσσερις του πρωταθλήματος». Ξεκαθάρισε πως δε θα πρέπει να παρασύρεται ο κόσμος από τη «μεταγραφολογία» και πως η ομάδα ακόμη περιμένει τους έτοιμους 100% Χαντ, Σαρικόπουλο, ακόμη και τον Πελεκάνο.

«Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως η ομάδα θα παλεύει σε όλα τα παιχνίδια και τα παιδιά θα κάνουν τα πάντα για να τον κάνουν περήφανο. Κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυγιάνουμε την ΚΑΕ και να μην την ξαναχρεώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: