Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Γι’ αυτό τραυματίζεται ο Μέσι»

Το… μυστήριο των συχνών υποτροπών στους τραυματισμούς του Λιονέλ Μέσι προσπάθησε να λύσει ο Δημήτρης Τσούκας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Γι’ αυτό τραυματίζεται ο Μέσι»
Στην ελλιπή αποθεραπεία, μετά τον τραυματισμό του στο δικέφαλο, απέδωσε τις συνεχείς υποτροπές στους τραυματισμούς του Λιονέλ Μέσι ο Δημήτρης Τσούκας.

Ο Διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής/ελάχιστα επεμβατικής και αθλητιατρικής χειρουργικής του νοσοκομείου Mediterraneo εξήγησε τι ακριβώς έχει πάθει ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Τσούκας στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για τους τραυματισμούς στο δικέφαλο: «Σε γενικότερο πλαίσιο το ποδόσφαιρο έχει πληθώρα τραυματισμών. Το 58% απ’ αυτούς οφείλονται σε μη επαφή των ποδοσφαιριστών, δηλαδή συνήθως ο χτυπάει μόνος του. Απ’ αυτούς, το 36% του συνόλου είναι μυϊκοί. Πρόσφατα στοιχεία, έδειξαν πως από ένα μεγάλο αριθμό αγώνων σε Champions Leauge, της Premier League και σε μεγάλες διοργανώσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φάνηκε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των τραυματισμών είναι στο δικέφαλο. Πρόκειται για τον συνηθέστερο μυϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές».

Για την περίπτωση του Λιονέλ Μέσι: «Όσο περνούν τα χρόνια ο Μέσι τραυματίζεται πολύ πιο εύκολα. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ο πρώτος τραυματισμός ήταν το 2007, πέρασαν τέσσερα χρόνια χωρίς να του συμβεί ξανά τίποτα. Το 2013 υπέστη θλάση στο δικέφαλο με συνεχείς υποτροπές. Μάλιστα, κάθε φορά ο χρόνος αποθεραπείας αυξανόταν

Για το τι ευθύνεται: «Η πρώτη εικόνα που έχω είναι ότι οι τραυματισμοί συσσωρεύονται μέσα στο 2013, καθώς δεν έμεινε επαρκές διάστημα έξω, συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές. Ξαφνικά, επιστρέφει πάρα πολύ γρήγορα.

Ο ελλιπής χρόνος αποκατάστασης των τραυματισμών, σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι ο παίκτης μεγαλώνει ηλικιακά και πραγματοποιεί συνεχώς κουραστικά ταξίδια, επιβαρύνουν την κατάστασή του. Δεν γίνεται να επισπευστεί η αποθεραπεία με αυτές τις συνθήκες.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωνε ότι δεν είναι εντελώς έτοιμος και όμως επέστρεφε στις υποχρεώσεις του. Ας μην ξεχνάμε πως ο ιδιαίτερος σωματότυπός του, αλλά και ο εκρητικός τρόπος παιχνιδιού του, συμβάλει στην ταλαιπωρία του δικέφαλου
».

Για την αθλητική ιατρική στην Ελλάδα: «Πολλές φορές κατηγορούμε τα ιατρικά επιτελεία και τους γιατρούς στην Ελλάδα, για τέτοιου είδους θέματα. Γίνονται πολλές προσπάθειες στην αθλητιατρική ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα σχετικά με τους μυϊκούς τραυματισμούς, ώστε να προχωρήσει η επιστήμη ένα βήμα παραπέρα στην Ελλάδα. Είδαμε πρόσφατα πώς αντέδρασε το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού στον τραυματισμό του Μαρινάκη. Γίνονται πολλές προσπάθειες, ώστε να προχωράει συνεχώς και σε υψηλό επίπεδο η αθλητική ιατρική την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: