Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Μου λείπει ο πάγκος»

thumbnail
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Γιάννης Ιωαννίδης, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνάντηση που έγινε με τους ανθρώπους του μπάσκετ του Άρη και στο γεγονός πως οι ομάδες της Θεσσαλονίκης πρέπει να δώσουν βάρος στις ακαδημίες τους αλλά και να κρατάνε τους παίκτες που διακρίνονται.
Αναλυτικά είπε:
Για την συνάντηση που έγινε:
“Μου έκαναν το τραπέζι και καθίσαμε και μιλήσαμε για το πως είναι το μπάσκετ του Άρη. Ήταν ένα ωραίο απόγευμα. Το θέμα της Θεσσαλονίκης είναι πως πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Στο θέμα μπάτζετ μπάτζερ μπορεί να συγκριθεί με τους μεγάλους της Αθήνας. Από τις ακαδημίες ακόμα με καλούς προπονητές. Η Θεσσαλονίκη είναι αθλητικομάνα και έχει βγάλει τεράστιους παίκτες. Μιλήσαμε και με παίκτες και με τον προπονητή και είπαμε ιστορίες”.
Για τα θέματα που συζητήθηκαν:
“Δε μιλήσαμε για τα 100 χρόνια. Αυτά τα αναλαμβάνει ο Ερασιτέχνης. Ήταν μια ωραία εκδήλωση, καθίσαμε, φάγαμε και συζητήσαμε για το τι είναι μια ομάδα και τι στοιχεία πρέπει να έχει. Πρέπει να υπάρχουν αρχές για να πάει μπροστά μια ομάδα”.
Για τα στοιχεία που έχει ο Άρης και για τους τομείς που πρέπει να δουλέψει:
“Ο Άρης έχει καλά τρεξίματα και άλματα αλλά θέλει πιο πολύ μυαλό. Δε μετράει αν θα μπει το καλάθι ή όχι αλλά άμα έπρεπε να γίνει το σουτ. Είτε μπει το καλάθι ή όχι μετράει άμα η επιλογή είναι σωστή. Το μυαλό πρέπει να παίρνει τις σωστές εντολές και να τις δίνεις στο κορμί. Ο ενθουσιασμός είναι καλός αλλά το μυαλό μπαίνει πάνω από όλα”.
Για την δουλειά του Αγγέλου:
“Ο Αγγέλου κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και έχει φτιάξει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα. Δε πρέπει να αγχώνονται οι παίκτες καθώς όλα θα κριθούν στα πλευ οφ”.
Για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης:
“Θα πρέπει όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να γίνουν φυτώρια χωρίς να πουλάνε παίκτες. Θα πρέπει να έχουν τους παίκτες μέχρι την καλή ηλικία των 23-24. Τα  παιδία που βγαίνουν μέσα από τις ομάδες  πρέπει να διαχειρίζονται σωστά. Μη ξεχνάμε ότι ο Ηρακλής έβγαλε παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαδόπουλος και ο Σχορτσιανίτης. Επιπλέον πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον σε παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Παπανικολάου. Στη Θεσσαλονίκη αφήσαμε τις πόρτες ανοικτές. Με αυτούς τους παίκτες ο Ολυμπιακός έγινε πρωταθλητής Ευρώπης”.
Για άμα του λείπει ο πάγκος:
“Μου λείπει ο πάγκος αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Από τότε που γεννήθηκε η μικρή έγινε η προτεραιότητα μου. Η ζωή του προπονητή είναι δύσκολη και θέλει πολύ δουλειά και ενασχόληση. Είχα δόξα και χρήματα αλλά σταμάτησα γιατί ήθελα η μικρή να ακούει τη φωνή μου. Πήγα στη βουλή όπου μπορούσα να έχω παραπάνω χρόνο”.
Για το γεγονός πως πρέπει να υπάρχουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα:
“Στο ΕΑΚ Θεσσαλονίκης υπάρχει ένα συμβούλιο το οποίο όρισα εγώ. Πρόεδρος εκεί είναι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Έχουν γίνει σεμινάρια για το πως χρησιμοποιούνται οι απινιδωτές. Θα κάνω εισήγηση στη βουλή για να υπάρχουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα καθώς η ζωή δεν έχει κόστος αλλά είναι ανεκτίμητης αξίας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: