Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Γι’ αυτό δεν τραβάει ο ΠΑΟΚ!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο πισωγύρισμα στο Γ. Καραϊσκάκης και μένει πάλι μακριά από το όνειρο της υπέρβασης. Ο καθένας λέει κι από έναν διαφορετικό, συνήθως βάσιμο, λόγο για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό κι έμεινε έξι βαθμούς πίσω στην βαθμολογία, άρα αποχαιρετάει σε μεγάλο βαθμό το φετινό πρωτάθλημα.
Εγώ, όμως, σε ένα πράγμα επικεντρώνομαι. Στο ρόστερ του δικεφάλου. Και βλέπω, μάλιστα, ότι το καλοκαίρι θα πρέπει ο Σαββίδης να βάλει πολύ βαθιά το χέρι για να το ενισχύει και να το κάνει ανταγωνιστικό.
Με τόσους 30+ τρία ματς;
Με τόσους 30+ που έχει ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να βγάζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Και ήταν λογικό η ομάδα να κλατάρει. Ο Στέφενς δεν έκανε ροτέισον διευρυμένο, αλλά και για να τα λέμε όλα δεν έχει δα και τόσες επιλογές.
Ας δούμε, κατ’ αρχάς, το ρόστερ με τους 30άρηδες που δείχνουν και τα μεγαλύτερα σημάδια κόπωσης από τα σερί ματς.
Εφτά πάνω από 32!
Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη στιγμή βασικό τον 37άρη Λίνο, τον 34χρονο Κατσουράνη, τους 32χρονους Λάζαρ, Σαλπιγγίδη και περιμένει σε κάθε ματς για σωτήρα τον 34χρονο Βούκιτς. Επίσης, παίζει κάποιες φορές αλλαγή ο αργός και δυσκίνητος Λόρενς που είναι στα 32 του, ενώ για τον 36χρονο Γκαρσία δεν το συζητάμε. Δεν μπορεί πια ο άνθρωπος. Σύνολο εφτά παίκτες, δηλαδή, είναι πάνω από τα 32. Κι απ’ αυτούς οι τέσσερις βασικοί κι ο ένας να έρχεται σαν από μηχανής θεός!
Τρείς που δεν παίζουν
Στο ρόστερ, όμως, υπάρχουν κι άλλοι τρείς παίκτες που δεν μπορούν για τον έναν ή τον άλλον λόγο να προσφέρουν μέχρι τώρα. Είναι ο Λόπεθ που δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ, ο Σπυρόπουλος που δεν υπολογίζεται για βασικός μέχρι σήμερα και ο Κάτσε που δεν παίζει λόγω UCK και θα δοθεί μεταγραφή.
Τέσσερις δανεικοί, αλλά…
Και είναι και οι δανεικοί. Συνολικά τέσσερις, εκ των οποίων οι δυο βασικοί. Ο Στοχ που έχει γίνει αγνώριστος αγωνιστικά και ο Νίνης που δεν έχει σταθερή απόδοση. Ο Νέτσιντ δεν μπορεί να προσφέρει ως τώρα αφού δεν πατάει καλά στα πόδια του και ο Ολίσε είναι αλλού γι’ αλλού όποτε παίζει.
Ας αναρωτηθούν
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μόνο για φέτος, αλλά θα πρέπει το καλοκαίρι να κάνει πάλι ένα σωρό προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Κάποιοι από τους 30+ δεν θα μπορέσουν για μια ακόμα χρονιά να ακολουθήσουν καλεντάρι με τρία ματς την εβδομάδα. Επίσης, μερικοί απ’ αυτούς που δεν πιάσανε (π.χ. Λόπεθ) θα πρέπει να φύγουν. Και τέλος, είναι και τι θα γίνει με τους δανεικούς που σήμερα είναι στην Τούμπα, αλλά αύριο δεν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα.
Στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, καλό είναι να αναρωτηθούν και τι σχεδιασμό είχαν το καλοκαίρι, όπως και τι ρόστερ φτιάξανε τελικά.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: