Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-2


Με γκολ των Λίνο (14') και Παπάζογλου (74') ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας του Πανσερραϊκού με 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση για τους "8" του κυπέλλου hellas online.

Με το πλήθος να έχει ζεστάνει την ατμόσφαιρα, τον... φονέα των γιγάντων Πανσερραϊκό να είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ακόμα ένα... φόνο, μετά από εκείνους κόντρα σε Παναθηναϊκό (σ.σ. την περασμένη σεζόν) και Ολυμπιακό (σ.σ. την τρέχουσα σεζόν) και τον ΠΑΟΚ αποφασισμένο να μην αποτελέσει το επόμενο θύμα, ξεκίνησε η νοκ άουτ αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξαν την επιθυμία τους να επιτύχουν ένα γρήγορο τέρμα, ωστόσο στην πρώτη τους απόπειρα, το διαγώνιο σουτ Βασίλη Κουτσιανικούλη πέρασε δίπλα από την εστία του Κυριακίδη.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά ήταν εμφανής και αυτή αποτυπώθηκε και στον πίνακα του σκορ με ένα εξαιρετικής έμπνευσης τέρμα από τον Λίνο. Στο 14' ο Βραζιλιάνος μπακ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έπιασε στον... ύπνο τον Κυριακίδη και με τη βοήθεια του δοκαριού έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν 10 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 24', με τον Γεωργιάδη ωστόσο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί απόλυτα την υπέροχη σέντρα του Τάντιτς από τα δεξιά καθώς η προβολή του εξουδετερώθηκε από την έγκαιρη έξοδο του Κώστα Χαλκιά.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή καθώς το τελευταίο σφύριγμα για τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης από το διαιτητή του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει οπισθοχωρήσει αδικαιολόγητα, παρά το "εύθραυστο" 1-0 και τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί στα πρώτα λεπτά να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Παρόλα αυτά ο δικέφαλος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο 49' με σουτ του Βιτόλο που απομακρύνθηκε από τον Γεωργιάδη.

Όμως η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Σάντος να διπλασιάσει τα τέρματά της και να πάρει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του δεύτερου τη τάξη εγχώριο θεσμού χάθηκε στο 56' με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη να τα κάνει όλα, να περνάει και τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του από διαγώνια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Για περίπου ένα τέταρτο τα επιθετικά όπλα των δύο ομάδων είχαν σιγήσει. Ο Φερνάντο Σάντος διαπιστώνοντας ότι ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από... φρέσκα πνευμόνια στη γραμμή κρούσης έριξε στο παιχνίδι τον Παπάζογλου στη θέση του Κριστιάνο και εκείνος στο 74' τον "αποζημίωσε" πετυχαίνοντας το 2-0.

Ο Σορλέν με βαθιά μπαλιά βρήκε στην περιοχή των θηριώδη φορ ο οποίος με διαγώνια κεφαλιά εκτέλεσε τον Κυριακίδη, αλλά και τα όνειρα των "λιονταριών" για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του ματς τίποτα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να "τσεκάρει" το εισιτήριό του για τα προημιτελικά και να σκέφτεται ήδη την κλήρωση της Παρασκευής όπου θα μάθει τους αντιπάλους του τόσο στη φάση των "8" όσο και στη φάση των "4".

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Όγιος): Κυραικίδης, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Μιχαήλ, Παπάζογλου, Ανάκογλου, Ριμόλντι, Τ'αντιτς, Ν. Ζαπρόπουλος, Λεοζίνιο, Γεωργιάδης

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Σαβίνι, Κριστιάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: