Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Τελευταία προσπάθεια για Μέιρα


Ο Φερνάντο Μέιρα όταν αγωνιζόταν στην Στουτγκάρδη Οι μέρες λιγοστεύουν, οι επιλογές λίγες (και καλές) και στον Παναθηναϊκό "παλεύουν" όσο μπορούν για να ενισχύσουν την ομάδα με την απόκτηση του περιβόητου στόπερ. Φυσικά, επειδή ο χρόνος έχει περάσει, οι πιθανότητες έχουν λιγοστέψει, αλλά ελπίδες υπάρχουν ακόμη. Πρώτα απ' όλα για τον Φερνάντο Μέιρα.

Η Ζενίτ δεν είναι αρνητική στην πιθανή παραχώρηση του παίκτη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το οι Ρώσοι καλύπτουν οικονομικά και μέρος του συμβολαίου του Πορτογάλου σούπερ σταρ! Κοινώς, μέχρι το καλοκαίρι ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης θα δώσει ένα μέρος των απολαβών του παίκτη.

Το... αγκάθι, είναι οι ετήσιες απολαβές του Μέιρα. Για τα επόμενα 2,5 χρόνια, πρέπει να πάρει ετησίως περίπου 2,5 εκατ. ευρώ! Ο Παναθηναϊκός του προσφέρει ετησίως χρήματα λίγο πάνω από το 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά για συμβόλαιο συνεργασίας 3,5 ετών. Με αυτό τον τρόπο θέλει να τον δελεάσει για να τον πείσει. Αν αυτό συμβεί, η συμφωνία θα κλείσει, καθώς ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν τον υπολογίζει για βασικό και έτσι η Ζενίτ θέλει να τον δώσει.

Όσον αφορά τον Κάτα Ντίαζ, ο ίδιος ο παίκτης θέλει να έρθει στο "τριφύλλι" αλλά οι απαιτήσεις της Χετάφε είναι πολύ μεγάλες. Ο εκπρόσωπός του, Χεράρδο Νόλαν μιλώντας στην εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" επισήμανε ότι το θέμα σκαλώνει στην Ισπανική ομάδα: "Ημουν στην Ισπανία για μερικές ημέρες και μπορώ να σας πω πως ο παίκτης έχει ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και θα ήθελε πάρα πολύ να παίξει στην ελληνική ομάδα. Είναι μια πολύ καλή προοπτική για αυτόν. Αλλά η Χετάφε δεν συζητά τον δανεισμό του και από τη μέχρι τώρα πορεία των συζητήσεων πιστεύω πως η μεταγραφή είναι πολύ δύσκολο να γίνει τώρα. Θέλει περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ και ο Παναθηναϊκός δεν τα δίνει. Υπάρχουν και η Μπόκα με τη Ρίβερ που τον θέλουν, αλλά σας ξανά λέω το βλέπω δύσκολο να τον δώσει η Χετάφε. Το καλοκαίρι είναι ίσως πιο εύκολο".

Την ίδια ώρα, ο τεχνικός διευθυντής της Χετάφε, Τόνι Μουνιόθ, ουσιαστικά απέκλεισε την μεταγραφή τονίζοντας στην εφημερίδα "Sportday": "Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε δανεικό τον Κάτα Ντίας. Είναι ένας παίκτης που υπολογίζουμε και αν είναι να πάρουμε κάποια απόφαση, πρέπει να έχουμε κι εμείς κάποιο κέρδος. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας είναι μόνο οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, ειδικά στο Κύπελλο και δεν κοιτάμε ούτε αν θα δώσουμε ούτε αν θα πάρουμε παίκτη".

Το καλοκαίρι...
Σε ότι έχει να κάνει με τον Ματιέ Βαλμπουενά, τώρα, οι "πράσινοι" αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί του το ερχόμενο καλοκαίρι. Κοινώς, να μην προχωρήσουν στον δανεισμό του τώρα αλλά να προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή στο τέλος της περιόδου. Όταν και τα λεφτά θα είναι σαφώς περισσότερα και η ανάγκη μεγαλύτερη στη συγκεκριμένη θέση, καθώς ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης όλα δείχνουν ότι θα φύγει.

Έτσι, ο 25χρονος μένει στην Μαρσέιγ για τώρα και σε λίγους μήνες η υπόθεση ίσως να είναι και ευκολότερη μια και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και το δέλεαρ του Champions League.

Πρόταση για τον Αλέξανδρο Τζιόλη περιμένουν στο "τριφύλλι". Αν έρθει ο παίκτης θα πουληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: