Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ρονάλντο Γκιάρο: "Σημαντική νίκη"


Ο Ρονάλντο Γκιάρο με αντίπαλο τον Αγκάλι Ο Ρονάλντο Γκιάρο παρά τα 36 του χρόνια κρατάει με... άνεση το κέντρο της άμυνας του Αρη. Η εμπειρία και η ευφυΐα του είναι οι απόλυτοι σύμμαχοί του. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός τόνισε ότι σημασία στην κούρσα του πρωταθλήματος έχουν οι νίκες και όχι τόσο η απόδοση...

"Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι οι τρεις βαθμοί, ανεξαρτήτως του πως μπορεί να παίζεις. Στα Γιάννινα η απόδοσή μας ήταν μέτρια, αλλά κερδίσαμε. Επομένως οι τρεις βαθμοί που κατακτήσαμε είναι πολύτιμοι και κυρίως γιατί συνδυάστηκαν με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, τα οποία μας αφήνουν να ξεφύγουμε από τους διώκτες μας. Aρα η νίκη όπως είπα είναι σημαντική", υποστήριξε αρχικά.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν πήρε θέση για το περιβόητο πέναλτι στον Μπακαγιόκο, αν και μικρή συμασία έχει πλέον τι ακριβώς συνέβη. "Από την θέση που έχω και βλέπω την φάση ο Θέμης βρίσκει μπάλα, την διώχνει και μετά έρχεται σε επαφή με τον αντίπαλο παίκτη. Μην ξεχνάτε ότι ο διαιτητής έχει κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα για να αντιδράσει και να σφυρίξει".

Το παιχνίδι στα Γιάννινα από πλευράς θεάματος δεν ήταν και το καλύτερο. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των "Ζωσιμάδων". Αυτό επισημαίνει και ο Ρονάλτο Γκιάρο: "Σίγουρα δυσκόλεψε τις κινήσεις και των δύο ομάδων. Το Ελληνικό πρωτάθλημα εξελίσσεται πολύ και γίνεται συνεχώς πιο ανταγωνιστικό. Είναι κρίμα λοιπόν να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να το δούνε και να βάλουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο αγωνιστικού χώρου, γιατί αυτά τα γήπεδα βλάπτουν το παιχνίδι".

Από κει και πέρα, η στήριξη των οπαδών είναι έντονη, είναι ζωντανή και αυτό μετρά στην προσπάθεια για μια καλύτερη θέση στην κατάταξη: "Όταν τα πράγματα πάνε καλά σημαίνει ότι υπάρχει ομαδικότητα. Ο κόσμος μας στηρίζει πάντα, εμείς ελπίζουμε να μείνει στον ίδιο δρόμο και να συνεχίσει να είναι ο 12ος παίκτης. Είμαι σίγουρος όμως ότι όσο συνεχίζεται το νικηφόρο σερί, τόσο περισσότερος θα είναι ο κόσμος που θα μας ακολουθεί και στα εκτός έδρας παιχνίδια".

Κλείνοντας, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός στάθηκε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα για μερικά λεπτά στο γήπεδο των Ιωαννίνων, τονίζοντας από την πλευρά του ότι θα πρέπει γρήγορα να ληφθούν κάποια μέτρα: "Δεν φοβήθηκα. Ήταν παρεξήγηση μεταξύ των οπαδών και δεν είχε να κάνει με εμάς τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που θα πω όμως είναι όπως είπα πριν για αρμόδιους για το θέμα του γηπέδου, έτσι και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για να ανέβει το πρωτάθλημα. Είχε γίνει κάτι ανάλογο και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ξαναγίνεται τώρα. Aρα θα πρέπει να υπάρξει πρόληψη για να μην γίνονται αυτά τα επεισόδια διότι σύντομα μπορεί και να θρηνήσουμε θύματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: