Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ζίκο: "Θα κινηθώ νομικά"


Ο Ζίκο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Εκπληκτος έμεινε ο Ζίκο με την απόλυσή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως ομολόγησε ο Βραζιλιάνος τεχνικός στην προσωπική του ιστοσελίδα. Εμφανώς ενοχλημένος από την απομάκρυνσή του ο Ζίκο τόνισε: "Δεν μου το είπε κανείς. Το είδα στο σάιτ της ομάδας και μετά ήρθε το απόγευμα δικαστικός κλητήρας στο σπίτι μου, λες και έχω κάνει κάτι κακό. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό" αναφέρει ο Ζίκο και προσθέτει: "Χθες βράδυ, μίλησα με τον αντιπρόεδρο και μου είπε ότι υπάρχει πίεση από τον κόσμο, τον Τύπο για να απολυθώ. Εγώ του είπα ότι θεωρώ φυσιολογική την πίεση, αλλά θα συνεχίσω τη δουλειά μου με ηρεμία. Ο αντιπρόεδρος επέμεινε, αν και έλεγε ότι δεν υπάρχει θέληση να σπάσει το συμβόλαιό μου από τη στιγμή που ο πρόεδρος δεν είναι εδώ. Ούτε και εγώ το ήθελα και τελικά το πρωί πληροφορήθηκα την απόλυσή μου στο ίντερνετ".

Σε ερώτηση που του έγινε αν υπήρξε πριν επικοινωνία με μέλη της διοίκησης απάντησε: "Αυτό ήταν το χειρότερο. Εμαθα την απόλυσή μου από το σάιτ της ομάδας στο ίντερνετ, περίπου στις 11:30. Εγώ, ο Εντου και ο Μοράις. Δύο ώρες μετά, ένας δικαστικός επιμελητής μου έφερε ένα χαρτί στο σπίτι μου, γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά με την απόλυσή μου. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό. Απολύθηκα μέσω ενός δικαστικού επιμελητή λες και έχω κάνει κάτι κακό".

Για την δουλειά του στο διάστημα που έμεινε στον πάγκο των "ερυθρόλευκων" επισήμανε: "Εμεινα μόνο για τέσσερις μήνες, αλλά νομίζω ότι είχα καλά αποτελέσματα. Για να πάρετε μια ιδέα, στο συμβόλαιό μου υπήρχε όρος που έλεγε ότι η ανανέωση της συνεργασίας μου θα υπήρχε αν ερχόμουν πρώτος ή δεύτερος στο πρωτάθλημα. Είμαστε στη δεύτερη θέση και, παρά τη διαφορά των 7 πόντων από την κορυφή, έχουμε την ευκαιρία γιατί μένουν άλλοι 12 αγώνες. Η ομάδα είναι στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και είχα 5 ήττες σε 21 αγώνες. Ετσι, ήμουν έτοιμος να συνεχίσω το έργο μου. Δυστυχώς, το συμβόλαιο διεκόπη με αυτό τον τρόπο".

Ο Ζίκο ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει την δικαστική οδό: "Θα κινηθώ νομικά για να προασπίσω τα δικαιώματά μου. Μιλώ με δικηγόρους. Τα χαρτιά που μου έστειλε ο Ολυμπιακός περιλαμβάνουν επιχειρήματα για την απόλυσή μου που δεν έχουν λογική και αναφέρονται σε μία άδεια που έδωσα. Λυπάμαι. Εχω διορία μιας εβδομάδας να φύγω από το σπίτι, το οποίο μου έχει νοικιάσει η ομάδα, αλλά θα μείνω για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ευρώπη πριν γυρίσω στο Ρίο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: