Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πιέζει την ΟΥΕΦΑ για αναβολή η Νταντί! «Θα προκληθεί χάος, τα έκαναν μαντάρα!»


Την ώρα που η ΑΕΚ τρέχει και δε φτάνει για να έχει έτοιμο το γήπεδο της Νέας Σμύρνης ενόψει του σημερινού έλεγχου από την ΟΥΕΦΑ για τον αυριανό αγώνα με την Νταντί, οι Σκωτσέζοι ιθύνοντες εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην OYEΦΑ ακόμα και για αναβολή του αγώνα.Αυτό υποστηρίζουν τα μέσα στη Σκωτία την ώρα που ο πρόεδρος της Νταντί Γιουνάιτεντ, Στίβεν Τόμπσον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την καταλληλότητα του γηπέδου, αλλά και την ασφάλεια των εκδρομέων οπαδών της ομάδας του.

«Τα έχουν κάνει μαντάρα!»

Αρχικά ο παράγοντας της Νταντί, τόνισε: «Τα έχουν κάνει μαντάρα! Θα πρέπει να πάω στο γήπεδο και να δω μόνος μου πώς έχει η κατάσταση. Θα είναι εκεί και ο παρατηρητής της UEFA, ο οποίος έχει τη δύναμη ακόμη και να αναβάλει τον αγώνα αν έχει αμφιβολίες για την ασφάλεια. Ανησυχώ για τους εκδρομείς οπαδούς μας και αν συμβεί οτιδήποτε στην Αθήνα η UEFA θα έχει την ευθύνη. Θα προκληθεί χάος», ενώ πρόσθεσε:

«Από ό,τι έχουμε καταφέρει να μάθουμε για το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, έχει κακοτεχνίες στο πάνω μέρος της κερκίδας και δεν μπορεί να ανοίξει για το κοινό. Υπάρχει επίσης θέμα με τις εισόδους και τις εξόδους του γηπέδου, που δεν είναι αρκετές. Κι επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για να χωριστούν οι γηπεδούχοι φίλαθλοι από τους φιλοξενούμενους».

«Χτύπησαν τον Μπάγεβιτς»

Στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια των οπαδών της Νταντί που τα ταξιδέψουν στην Ελλάδα: «Οι Έλληνες οπαδοί είναι ευέξαπτοι και πρόσφατα αυτοί της ΑΕΚ χτύπησαν τον προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ξέρω πως η αστυνομία της πόλης μας έχει εκφράσει την ανησυχία της για την ασφάλεια των οπαδών μας που θα βρεθούν στην Αθήνα.

Όμως η UEFA έχει κρίνει το γήπεδο κατάλληλο και συνεπώς εναπόκειται στην ΑΕΚ να εγγυηθεί την ασφάλεια του κόσμου. Σύμφωνα με την UEFA, οι φιλοξενούμενοι οπαδοί πρέπει να βρίσκονται σε έναν απομονωμένο χώρο. Δεν μπορούμε να μην ταξιδέψουμε, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μπω στο γήπεδο με τον παρατηρητή της UEFA και να διασφαλίσω ότι η ακεραιότητα της διοργάνωσης θα διαφυλαχθεί. Και θα το κάνω. Δεν μπορώ όμως να πω ότι ανυπομονώ για τον αγώνα».

«Ασφάλεια των οπαδών»

Από τη μεριά του, ο υπεύθυνος ασφαλείας της σκωτσέζικης ομοσπονδίας, Ντέρεκ Κέρκγουντ, που θα συνοδεύσει την αποστολή της Νταντί Γιουνάιτεντ στην Αθήνα, τόνισε: «Δικό μου μέλημα είναι να ελέγξω ό,τι αφορά την παρουσία των οπαδών της Νταντί Γιουνάιτεντ στο γήπεδο. Πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα υπάρξει ασφαλής πρόσβαση στο γήπεδο, απομόνωση των οπαδών από αυτούς της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο και ομαλή αποχώρηση από αυτό», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: