Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Έτοιμοι για να τα δώσουν όλα

Έτοιμοι για να τα δώσουν όλα

Ιδανικά ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία της ομάδας για το κρίσιμο ευρωπαϊκό τεστ της Πέμπτης. Σε αντίθεση με όλες σχεδόν τις προηγούμενες μέρες όπου οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπιζαν είτε κάποια μικροπροβλήματα είτε κάποιες απουσίες, η χτεσινή ήταν μια μέρα χαράς και μια μέρα με λευκό απουσιολόγιο και καθαρό ιατρικό δελτίο. Έτσι, και με δεδομένο ότι ολόκληρο το οπλοστάσιο είναι διαθέσιμο ο Έκτορ Κούπερ μπορεί να διαλέξει και θα διαλέξει τους καλύτερους και τους πιο φορμαρισμένους. Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία πλάνα και τις δοκιμές που έγιναν από τον Αργεντίνο ,στο «Φράνζ Χορ» ,θα δούμε έναν Άρη πιο ανανεωμένο, πιο φρέσκο, πιο σφιχτό στην άμυνα αλλά και ένα Άρη που θα παίξει όχι για να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα αλλά για να σημειώσει γκολ και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δοκιμές και αλλαγές

Όπως και στις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας έτσι και στις δύο τελευταίες ο ξένος τεχνικός αναλώθηκε σε πολλές παρατηρήσεις γύρω από τα παιχνίδι του Άρη και τον τρόπο που πρέπει να παραταχθεί κόντρα στην Αούστρια. Αφού παρακολούθησε μαζί με τους ποδοσφαιριστές βίντεο από παιχνίδια της Αυστριακής ομάδας επιχείρησε δύο με τρεις τουλάχιστον αλλαγές σε πρόσωπα και σε θέσεις μετατρέποντας τη διάταξη από αμυντικογενή σε επιθετική και το αντίθετο. Σε τακτά χρονιά διαστήματα διέκοπτε το οικογενειακό διπλό και έκανε συστάσεις στους περισσότερους για να τρέχουν περισσότερο, να καλύπτουν χώρους και να τηρούν πιο κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μείνουν στο αποτέλεσμα του Κλ. Βικελίδης αλλά να παίξουν από την αρχή δυνατά σαν να ξεκινούν από το 0-0. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από τα δοκιμαστικά ήταν ότι εκεί που πρόκειται να γίνει από μία αλλαγή είναι στην άμυνα και στο κέντρο ενώ στην επίθεση λογικά θα παραμείνει το ίδιο δίδυμο.
Αναλυτικά, για τη θέση του τερματοφύλακα δεν προβλέπεται καμία αλλαγή. Από το φορμαρισμένο Σηφάκη άλλωστε ξεκινάει και φέτος η εντεκάδα του Άρη. Στα μετόπισθεν και στα πλάγια θα αγωνιστούν ο Νέτο από δεξιά και ο Μισέλ από αριστερά . Σέντερ μπακ θα παίξει ο αποθεραπευθείς Γκιάρο και ο Λαζαρίδης, αφού αυτό δοκίμασε και σε αυτό φαίνεται να καταλήγει ο Κούπερ. Και ο λόγος είναι διπλός. Από τη μια , η προηγούμενη σχετικά μέτρια απόδοση του Οριόλ στο πρώτο ματς και από την άλλη τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ο Έλληνας αμυντικός τα οποία ταιριάζουν περισσότερο στον ψηλόσωμο Λίντς, που αποτελεί την πρώτη πηγή κινδύνου για την «κιτρινόμαυρη» εστία.
Στη μεσαία γραμμή, προβάδισμα για τις δύο ανασταλτικές θέσεις έχουν ο Ναφτί, που έχει έναν πρόσθετο λόγο να τα δώσει όλα (βλέπε Φατί) και ο Τόχα. Αριστερά, θα επανέλθει στη θέση του ο Κάλβο(αντικαθιστώντας τον Τσεσνάουσκις), ενώ δεξιά , ακλόνητος, θα παίξει ο Χαβίτο. Μία άλλη αλλαγή που «παίζει» ,έστω λίγο λιγότερο, είναι η χρησιμοποίηση του Πρίττα, στο χώρο του άξονα , στη θέση του Τυνήσιου, για να δέσει επιπλέον η άμυνα και να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο που θα κρατήσει η ομάδα πίσω
Όσον αφορά τους δύο επιθετικούς τα γράψαμε και παραπάνω. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει το δίδυμο Κόκε, Τσέζαρεκ, έστω κι΄ αν ο Ρουϊζ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο , ειδικά μετά το πολύτιμο γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: