Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

«Θωρακίζει» το κέντρο ο Ουζουνίδης


Φορτσάρει» για τη μεγάλη πρεμιέρα. Ο Ηρακλής ετοιμάζεται για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, με πολύ διάθεση και όρεξη, με αποφασιστικότητα και πάθος για να είναι πανέτοιμη η ομάδα και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα καταλαβαίνουν απόλυτα τι θα σημαίνει μια νίκη στην πρεμιέρα. Αναπτέρωση ηθικού, συσπείρωση του κόσμου και ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για τη συνέχεια.
Χθες το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο προπονήσεις στη Μίκρα. Στην πρωινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή χωρίστηκαν σε δύο γκρούπ (όπως είχε προαναγγελθεί) πραγματοποιώντας ασκήσεις που περιελάμβαναν μπάλα, αλλά και ασκήσεις στη φυσική κατάσταση. Οι «κυανόλευκοι» πραγματοποίησαν «ανοίγματα» και σπριντ, ενώ παράλληλα δούλεψαν και στην κυκλοφορία.

Άπαντες παρόντες

Το θετικό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι πως έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, εκτός από τον Γίρι Κρέιτσι. Ο Τσέχος αμυντικός συνεχίζει τη φυσιοθεραπεία του και είναι δεδομένο πως δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Θα είναι απών, όπως επίσης απών θα είναι και ο τιμωρημένος Βικτοράς Γιάκομπ.
Ο 42χρονος τεχνικός του Ηρακλή, έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει στην πλειοψηφία των παικτών του, κάτι που του δίνει την ευκαιρία μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις να κατασταλάξει στην καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Άλλωστε όπως τόνισε ο ίδιος μετά το τέλος του φιλικού αγώνα στην Κατερίνη με τον Πιερικό, έχει ήδη βρει την ενδεκάδα για την πρεμιέρα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Μέσα από τη διαδικασία των προπονήσεων πάντως προβαίνει σε αλλαγές και δοκιμάζει τις σκέψεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Ευέλικτη» μεσαία γραμμή

Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση της ομάδας, υπήρξε πέραν των ασκήσεων και ένα «κομμάτι» που ο Ουζουνίδης και η ομάδα δούλεψαν στην τακτική. Απόλυτα οικογενεικό δίτερμα δεν έγινε, ωστόσο σε κάποιες ασκήσεις από αυτές, εμφανίστηκαν εκ νέου κάποιες διαφορετικές, καινούριες σκέψεις και προθέσεις του Έλληνα τεχνικού. Ο Ουζουνίδης είχε δοκιμάσει κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κυριαζή και Χοσέμι, ωστόσο χθες δοκίμασε τον Κατσαμπή δίπλα στον Ισπανό. Στα άκρα διατήρησε τον Αραμπατζή δεξιά και επέλεξε τον Λίμα αντί του Κανακούδη που δοκιμάστηκε προχθές. Η πιο σημαντική διαφορά έρχεται στο κέντρο. Οι Καρλίνιος και Παπαστεριανός διατηρήθηκαν, με τον «Πίτου» Γκαρσία ωστόσο να παίρνει τη θέση του Μάρα. Με δεδομένο το ότι ο Αργεντινός μπορεί να παίξει έναν διπλό ρόλο και να βοηθήσει ανασταλτικά στο μαρκάρισμα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε την πρόθεση να «θωρακίσει» ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν δοκιμές και σκέψεις που εφαρμόστηκαν χθες. Επιθετικά στην τριάδα υπάρχουν αρκετές επιλογές, με τους Σίσιτς, Βέλλιο, Κομπαγιάσι και Σολτάνι να είναι οι παίκτες που διεκδικούν τις θέσεις.

Απόγευμα στη Μίκρα

Σήμερα η προετοιμασία του Ηρακλή συνεχίζεται με μια προπόνηση το απόγευμα στις 7:00 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα. Οι «κυανόλευκοι» προχωρούν σε θέματα ετοιμότητας, αλλά συνάμα αναμένεται να υπάρξει και πάλι δοκιμή ενός εκ των σχημάτων που έχει στο μυαλό του ο Θρακιώτης τεχνικός του Ηρακλή. Όπως όλα δείχνουν αύριο Πέμπτη, οι ποδοσφαιριστές του Ημίθεου θα προπονηθούν στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου, προκειμένου να εγκλιματιστούν με τις συνθήκες που θα επικρατούν στον Σαββατιάτικο αγώνα και τον αγωνιστικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: