Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

H πίστη του Δερμιτζάκη


Ο Παύλος Δερμιτζάκης λίγο πριν η ομάδα του «πατήσει» στο «Σουκρού Σαράτσογλου» μίλησε για την μεγάλη ρεβάνς με την Φενέρ. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην πίεση που θα ασκηθεί στην ομάδα του από τον αντίπαλο και τον κόσμο, αλλά και για το γκολ που θα κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ για να έρθει η πρόκριση

Αρχικά ο τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη, στον τόπο καταγωγής των ιδρυτών του συλλόγου."Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Πόλη, σε ένα οικείο μέρος για εμάς τους Έλληνες. Όπως όλοι ξέρετε είναι τόπος καταγωγής των ιδρυτών της ομάδας μας».

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε για το ματς της Πέμπτης και την προίκα του 1-0 από το ματς της Τούμπας.

«Πετύχαμε τους στόχους που είχαμε βάλε στο πρώτο παιχνίδι. Το 1-0 μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε με πολλούς τρόπους το παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας δίνει την πρόκριση. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς με μία πολύ δύσκολη ομάδα. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Λογικό είναι να ξέρουν και οι αντίπαλοι τα δικά μας. Υπάρχει πίστη από όλα τα παιδιά για το αυριανό παιχνίδι. Για εμάς αύριο είναι το δεύτερο ημίχρονο. Το ματς ξεκινά 0-0. Δεν έχουμε στόχο να κλειστούμε. Για να έχουμε πιθανότητες πρέπει να πετύχουμε γκολ. Υπάρχουν απουσίες για την ομάδα μας, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού έχουμε ένα ρόστερ ευέλικτο, που ανά πάσα στιγμή όποιος παίκτης κληθεί μπορεί να αντικαταστήσει τον άλλον. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήποεδο να απολαύσει θέαμα. Μακάρι να περάσει ο ΠΑΟΚ, γιατί είναι κάτι σημαντικό και ιδιαίτερο για ψυχολογικούς, οικονομικούς και πολλούς άλλους λόγους."

Για το πως θα διαχειριστεί την πίεση της Φενέρ: "Περιμένουμε ότι θα μας πιέσουν, αφού πρέπει να πετύχουν γκολ. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η παρουσία του κόσμου. Είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε καλούς παίκτες. Είμαστε καλή ομάδα. Πρέπει να έχουμε καλή τακτική. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνο την Φενέρ, αλλά να προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε με την τακτική μας."

Αν αποτελεί ρίσκο η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ: "Νομίζω ότι μία ομάδα όταν θέλει να πετύχει γκολ, δεν παίρνει ρίσκο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν. Αυτό θα έκανε οποιαδήποτε ομάδα. Για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρέπει να πετύχουμε γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ρισκάρουμε."

Για τον Μουσλίμοβιτς: "Θα δούμε το κατά πόσο θα είναι έτοιμος. Δεν με απασχολεί αυτό. Όποιος παίκτης δεν είναι καλά με στεναχωρεί. Ο Μουσλίμοβιτς είναι ένας παίκτης βασικός για εμάς. Όποιος και να παίξει, θέλω να παίξει καλά."

Για το αν παίζει ρόλο ότι απέναντι τους βρίσκεται μία τουρκική ομάδα: "Εγώ ασχολούμαι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Προσπαθώ να εμπνεύσω τα παιδιά να πάρουν τη νίκη. Να είναι αποτελεσματικοί και ανώτεροι. Οι ποδοσφαιριστές είναι παίκτες με προσωπικότητα, είναι καλοί παίκτες και πιστεύω ότι για το κάλο όλων επιβάλλεται να έχουμε την αγωνιστικότητα που πρέπει να έχουμε, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας."

Για το αν επηρεάζει τον ΠΑΟΚ το κακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Φενέρ: "Αυτό έχει να κάνει με τις ισορροπίες που έχει κάθε ομάδα. Οι ισορροπίες ξεκινάνε από την διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά από τον κόσμο. Αυτό είναι μέσα σε αυτό που είπα πριν. Ότι ο αντίπαλος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα."

Για τις πιθανότητες που δίνει στον ΠΑΟΚ: "Ποτέ, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να μιλάς με πιθανότητες. Ειδικά στο ποδόσφαιρο. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Το 1-0 μας δίνει μια καλύτερη διαχείριση, αλλά σε κανένα σημείο δεν μας δίνει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Η πρόκριση θα έρθει, όπως και να ήταν το ματς, μέσα από αγωνιστική πειθαρχία, από διάθεση, από πάθος και πίστη για τη νίκη, πίστη για την επικράτηση, πίστη για το ότι είμαι καλύτερος. Αυτό δεν έχει να κάνει με το μέγεθος των ομάδων."

Για την επίσκεψή του στην Αγιά Σοφιά: "Επειδή ήρθα πρώτη φορά στην Πόλη και εύχομαι να έρθω πολλές φορές ακόμη, γιατί πρόκειται για ένα υπέροχο και ευλογημένο μέρος. Δεν νοείται Έλληνας και Ορθόδοξος να μην προσκυνήσει το άνδρο της Ορθοδοξίας. Είναι ένα μέρος που σε πιάνει ρίγος. Υπάρχει μία αύρα και σου δίνει ενέργεια. Είναι ένα ευλογημένο μέρος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: