Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Champions League


Μετά από τέσσερις σεζόν, ο Άγιαξ θα βρεθεί και πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κέρδισε 2-1 την Ντιναμό! Εύκολη πρόκριση για Τότεναμ, σεντόνι και για Οσέρ, Ζίλινα και Κοπεγχάγη. Σεντόνι ξανά για Άγιαξ!

Τέσσερις σεζόν μακριά από το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολλές για τον Άγιαξ ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό και σε συνδυασμό με το 1-1 του Κιέβου θα δει και πάλι το σεντόνι στο «Άμστερνταμ Αρίνα»! Οι Ολλανδοί, που στον περασμένο γύρο απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκαν με 2-0 έπειτα από τα γκολ του Σουάρεζ στο 43' και του Ελ Χαμνταουί ένα τέταρτο πριν το τέλος. Ο Σεφτσένκο στο 84ο λεπτό με πέναλτι έβαλε ξανά στο κόλπο την ουκρανική ομάδα, όμως ο χρόνος δεν έφτανε και έτσι ο Άγιαξ θα δώσει και πάλι το παρών σε ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο ρελαντί η Τότεναμ...


Οσο χαλαρά είχε δεχθεί τρία γκολ στα πρώτα 28' λεπτά στην Ελβετία, τόσο εύκολα προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League σε βάρος της Γιούνγκ Μπόις η Τότεναμ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ επικράτησε των Ελβετών στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με 4-0 τσεκάρωντας το εισιτήριό της για την κορυφαία διοργάνωση σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου ματς. Μόλις στο 5' ο Κράουτς με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 32' ο Ντεφόε σφράγισε την πρόκριση με αριστερό σουτ, αφού πρώτα είχε κάνει καθαρά κοντρόλ με το χέρι (2-0). Ο Κράουτς ξανά με το κεφάλι, έκανε στο 61' το 3-0 για να φτάσει στο χατ τρικ στο 78' (4-0) με εύστοχη εκτέλεση σε πέναλτι που κέρδισε ο Μπέιλ. Με δέκα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι εξαιτίας της αποβολής του Λούλιτς στο 77'.

Ολοκλήρωσε τη δουλειά η Ζίλινα

Είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο πρώτο ματς στην Πράγα η Ζίλινα όταν επικράτησε με 2-0 της Σπάρτα και στον επαναληπτικό στην Σλοβακία τελείωσε ό,τι είχε αφήσει στη μέση. Οι γηπεδούχοι κάθισαν από νωρίς στη θέση του οδηγού, χάρη σε γκολ του Κεεσάι στο 18' και δεν άφησαν περιθώριο στους Τσέχους ούτε καν να ονειρευτούν την ανατροπή. Το τελικό 1-0 σφράγισε την παρθενική παρουσία της Ζίλινα στους ομίλους του Champions League.

Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το συνολικό σκορ):

Άγιαξ-Ντιναμό Κιέβου 2-1 (3-2)
(43' Σουάρεζ, 75' Ελ Χαμνταουί - 84' πεν. Σεφτσένκο)

Τότεναμ-Γιούνγκ Μπόις 4-0 (6-3)
(5', 61', 78' πεν. Κράους, 32' Ντεφόε)

Οσέρ-Ζενίτ 2-0 (2-1)
(9' Χένγκμπαρτ, 53' Γέλεν)

Ζίλινα-Σπάρτα Πράγας 1-0 (3-0)
(18' Κεεσάι)

Κοπεγχάγη-Ρόζενμποργκ 1-0 (2-2, προκρίνονται οι Δανοί για το εκτός έδρας γκολ)
(33' Ότεσεν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: