Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ο Κατσικάρης έδωσε αξία στην προσπάθεια του Άρη και του ΠΑΟΚ!!

Ο Φώτης Κατσικάρης μέσα από την διαδικασία των κλήσεων για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ επέλεξε ουσιαστικά να επιβραβεύσει την προσπάθεια του Άρη και του ΠΑΟΚ.Γράφει ο Γιώργος Συρίδης.

Ο Κατσικάρης έδωσε αξία στην προσπάθεια του Άρη και του ΠΑΟΚ
Είναι πολύ δύσκολο να μπουν στην 12αδα της Εθνικής ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο Γιώργος Μπόγρης ή ο Γιάννης Αθηναίου...
Είναι δεδομένο αυτό, το γνωρίζουν και οι ίδιοι και ουσιαστικά αυτό άφησε να εννοηθεί – εμμέσως πλην σαφώς – ο Κατσικάρης με το σχόλιό του στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα παλέψουν για μια θέση, να αποδείξουν ότι μπορούν. Και αυτό θα γίνει κιόλας… Πέραν του ότι ο Κατσικάρης επιβραβεύει τους τρεις παίκτες με αυτή την κλήση τους στην Εθνική ομάδα για την ομολογουμένως καλή χρονιά που έκαναν σε ατομικό επίπεδο, ουσιαστικά επιβραβεύεται εμμέσως και η προσπάθεια του Άρη και του ΠΑΟΚ να στηριχθούν σε τέτοια παιδιά, να βοηθηθούν και να τα βοηθήσουν.
Για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης αυτά είναι τα “στοιχήματα” και όχι οι 18ηδες (ο Μήτογλου δεν υπέγραψε στον Άρη, ο Κώττας δεν υπέγραψε στον ΠΑΟΚ). Παίκτες σε πολύ καλή ηλικία μπασκετικά, που έχουν φιλοδοξία να γίνουν πρωταγωνιστές, να κάνουν το… κλικ παραπάνω, για να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν στο μέλλον ένα καλύτερο συμβόλαιο.
Και οι τρεις παίκτες άρπαξαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Τσαϊρέλης και Μπόγρης έκαναν τις καλύτερες χρονιές της καριέρας τους και οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση. Ο Αθηναίου φεύγοντας από τον Άρη τον Μάρτιο ήταν πρώτος Έλληνας σκόρερ στην Α1, ανταποκρινόμενος στο νέο του ρόλο.
Με την κλήση αυτών στην Εθνική ομάδα, ο Κατσικάρης δείχνει σε μια πλειάδα (ίδιας κατηγορίας) Ελλήνων παικτών ότι υπάρχει και αυτός ο δρόμος, που ίσως είναι και ο πιο φυσιολογικός για την αγωνιστική ανέλιξή τους, αλλά παράλληλα δικαιώνει και την επιλογή των ομάδων να δώσουν ευκαιρίες σε Έλληνες παίκτες.

Πηγή:www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: