Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Καλύτερο μπορεί, αξέχαστο σίγουρα…!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει μέσω του blog του στο gazzetta.gr για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και τους λόγους που το κάνουν αξέχαστο...
Το Μουντιάλ της Βραζιλίας τελείωσε και πολύ συζήτηση γίνεται, για το αν ήταν το καλύτερο της σύγχρονης ιστορίας. Για μένα μπορεί να ήταν και το καλύτερο από όλα όσα έχω δει και θυμάμαι, σίγουρα όμως, νομίζω ότι δεν σηκώνει συζήτηση ότι ήταν το πιο ξεχωριστό Μουντιάλ της σύγχρονης ιστορίας και ίσως και το πιο αξέχαστο στην ιστορία των Μουντιάλ.
Γιατί το λέω αυτό. Υπάρχουν μία σειρά από γεγονότα, που έχουν συμβεί σε αυτό το Μουντιάλ ταυτόχρονα, που δεν έχουν ξαναγίνει σε άλλο Μουντιάλ, τουλάχιστον σε αυτά, που θυμάμαι.
Ας τα δούμε ένα –ένα:
*Για πρώτη φορά η Εθνική μας ομάδα έφθασε στους «16» του Μουντιάλ και έφθασε μία ανάσα και από τους «8» ,αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.
*Για πρώτη φορά στον ημιτελικό του Μουντιάλ η Βραζιλία δέχεται επτά γκολ από μία άλλη.
*Για πρώτη φορά η εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας φθάνει στα ημιτελικά και δέχεται επτά γκολ και αποκλείεται από τον τελικό.
*Για πρώτη φορά η κάτοχος του τίτλου στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ(Ισπανία) δέχεται πέντε γκολ.
*Για πρώτη φορά Εθνική ομάδα ευρωπαϊκής χώρας (Γερμανία), κατακτάει το τρόπαιο σε Λατινοαμερικάνικη χώρα(Βραζιλία).
*Με το γκολ του Γκέτσε τα γκολ που μπήκαν σε αυτό το Μουντιάλ έφθασαν στα 171, όσα ήταν και τα περισσότερα γκολ που έχουν σημειωθεί στην ιστορία των Μουντιάλ στην διοργάνωση που έγινε στην Γαλλία το 1998.
*Αυτό είναι το πρώτο Μουντιάλ που το κατακτάει για τρίτη συνεχόμενη φορά ευρωπαική χώρα. Η Ιταλία το 2006, η Ισπανία το 2010 και η Γερμανία το 2014.
Για όλους αυτούς τους λόγους όσα χρόνια και αν περάσουν το Μουντιάλ του 2014 θα το θυμόμαστε. Θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: