Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Με γυαλιά ηλίου θα προπονεί ο Λουίς Ενρίκε!!

Μια πάθηση που έχει στο ένα του μάτι είναι και ο λόγος που ο Λουίς Ενρίκε θα προπονεί την Μπαρτσελόνα, φορώντας γυαλιά ηλίου.

Με γυαλιά ηλίου θα προπονεί ο Λουίς Ενρίκε
Η επιμονή του Λουίς Ενρίκε να φορά τα γυαλιά ηλίου συνεχώς στη χθεσινή πρώτη προπόνηση της Μπαρτσελόνα προκάλεσε πολλά ερωτήματα.

Τελικά, η απάντηση δίδεται σήμερα από ένα δημοσίευμα της ισπανικής, Mundo Deportivo.

Αυτό αποκαλύπτει ότι ο Λουίς Ενρίκε πάσχει από μία πάθηση στο ένα του μάτι η οποία λέγεται πτερύγιο.

Τι είναι το πτερύγιο;

«To πτερύγιο είναι ένα τριγωνικό στρώμα ινοαγγειακού ιστού, το οποίο εισδύει στον κερατοειδή (το διαυγές πρόσθιο τμήμα του βολβού). Στα αρχικά στάδια παρατηρούνται μικρές, γκρίζες θολερότητες του κερατοειδή, ρινικά, κοντά στο σκληροκερατοειδές όριο. Στην συνέχεια ο επιπεφυκότας καλύπτει τις θολερότητες και προοδευτικά επεκτείνεται επί του κερατοειδή σαν τριγωνικός σχηματισμός. Μπορεί να είναι μικρό ή να μεγαλώσει αρκετά, ώστε να παρεμποδίζει την όραση», αναφέρει ιστοσελίδα του οφθαλμολογικού ινστιτούτου.

Για τη θεραπεία της πάθησης αυτής οι γιατροί έχουν προτείνει στον Λουίς Ενρίκε την χειρουργική επέμβαση χωρίς όμως να του δίδουν εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί και πάλι.

Έτσι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, από το 2010 που γνωρίζει ότι πάσχει από το «πτερύγιο» φορά πάντα γυαλιά ηλίου τις ώρες της έντονης ακτινοβολίας αλλά και σε περίπτωση που υπάρχει άνεμος, στην προσπάθειά του να μην μπει κάποιο σκουπιδάκι στο μάτι του.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: