Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Κινδυνεύει με απώλεια η Ουκρανία

http://www.contra.gr/images/m/euro2012_m.jpgΜε απώλεια της συνδιοργάνωσης του Euro 2012 κινδυνεύει η Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί, με αφορμή την καθυστέρηση που υπάρχει στην κατασκευή γηπέδων.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα (είναι γνωστό εδώ και καιρό το πρόβλημα με την καθυστέρηση που υπάρχει), φάνηκε ιδιαίτερα αυστηρώς και με προειδοποιητικό ύφος, έστειλε μήνυμα στους Ουκρανούς: “Αν το γήπεδο στο Κίεβο, που θα φιλοξενήσει τον τελικό, δεν έχει ολοκληρωθεί, η Ουκρανία δεν θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, ενώ στην ερώτηση αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, απάντησε: “Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο. Με ανησυχεί αυτή η κατάσταση, αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα”.

Το πρόβλημα επικεντρώνεται σε δύο ουσιαστικά πόλεις. Στο Χάρκοβο και στο Ντόνετσκ τα έργα έχουν ολοκληρωθεί κανονικά. Όχι όμως στο Λβιν και στο Κίεβο. Ειδικά για την τελευταία πόλη ο προβληματισμός είναι μεγάλος, καθώς εκεί είναι να διεξαχθεί ο τελικός. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν θα τεθεί νοκ άουτ απο τη διοργάνωση και η Πολωνία ή θα παραμείνει και θα βρεθεί άλλη συνδιοργανώτρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: