Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

UEFA Champions League-Γαλλικός εμφύλιος και μάχη στη Βαυαρία


Μπάλα Τσάμπιονς Λιγκ... Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν σταματάει τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς την Τρίτη θα γίνουν οι πρώτοι δύο αγώνες για την προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και η Λιόν την Μπορντό (Novasports1) στο γαλλικό εμφύλιο.

Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά το 2001 Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται ξανά σε νοκ άουτ αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε οι Βαυαροί είχαν αποκλείσει τους Αγγλους στην προημιτελική φάση και είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Σβαϊνστάιγκερ, ενώ αμφίβολος είναι ο Ρόμπεν, ο οποίος ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό. Αντίθετα ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει γεμάτο το οπλοστάσιο του.

Η ισοπαλία είναι το αγαπημένο σημείο των δύο ομάδων, καθώς σε επτά αναμετρήσεις οι τέσσερις έληξαν χωρίς νικητή. Στις άλλες τρεις η Μπάγερν Μονάχου μετράει δύο νίκες και η Μάντσεστερ μία, αυτή στο συγκλονιστικό τελικό του 1999.


Λιόν-Μπορντό
Για πρώτη φορά δύο γαλλικές ομάδες θα κοντραριστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λιόν που έκανε την έκπληξη στον προηγούμενο γύρο, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Μπορντό, η οποία απέκλεισε τον Ολυμπιακό.

Ο Κλοντ Πιέλ αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα με τις απουσίες των Αντερσον, Κλερκ, ενώ ο Λοράν Μπλαν δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αλού Ντιαρά που αποβλήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους" και στον Πλανίς, ο οποίος είναι τραυματίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: