Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ψάχνεται για το 2 στα 2 ο Λίπι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/909f5d9ee50ca0613a049fd705df6419_L.jpg?943912800?943912800?943912800Αποφασισμένος να πάει με την εθνική Ιταλίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και να σηκώσει για δεύτερη σερί φορά το τρόπαιο είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μαρτσέλο Λίπι. Κάτι τέτοιο άλλωστε έχει να συμβεί από το 1962 όταν η Βραζιλία είχε κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, η «σελεσάο» έγινε μόλις η δεύτερη χώρα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο αφού είχε προηγηθεί η Ιταλία του 1938.

«Η Ιταλία θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να κερδίσει και όχι απλά για να έχει μια καλή παρουσία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε οι πρωταθλητές και ξέρουμε τον τρόπο για να φτάσουμε στην κορυφή. Γνωρίζουμε τι χρειάζεται να φτάσουμε ως το τέλος σε μια τέτοια διοργάνωση», δήλωσε ο Λίπι.

Πολλοί θεωρούν ότι η Ιταλία δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός λέει: «Μπορεί να μην είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, όμως δεν είμαστε και πολύ κακοί. Αλλά όταν θα συναντηθούμε για την προετοιμασία μας και θα μείνουμε μαζί για 30-40 μέρες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο Λίπι σχολίασε και τα λόγια του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος έχρισε μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ τις Ισπανία, Βραζιλία και Αγγλία. «Αυτή είναι η γνώμη του. Ο καθένας σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο λέει τη Βραζιλία. Το έκαναν και το 2006 όταν έμεινε νωρίς εκτός διοργάνωσης. Η Ισπανία είναι αρκετά δυνατή, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ. Η Αγγλία έχει 10-12 μεγάλους παίκτες και έναν καλό προπονητή. Αλλά δεν αισθανόμαστε κατώτεροι».

Τέλος ο «Πολ Νιούμαν» του ιταλικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε και στα σχέδια του σχετικά με το μέλλον του, εξηγώντας ότι έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του, χωρίς ωστόσο να προβεί σε αποκαλύψεις. «Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας γνωρίζει ήδη τα σχέδιά μου. Υπάρχει μεγάλη σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: