Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

«Τελικός… ζωής ή θανάτου»

«Τελικός… ζωής ή θανάτου»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα σταματήσει να πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του και αυτό το έδειξε και στην διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ενόψει του αγώνα με την Βαλένθια στην Ισπανία, την ρεβάνς του 64-71 στο Αλεξάνδρειο για τα προημιτελικά του EuroCup. Ο προπονητής του Άρη έκανε λόγο για «τελικό ζωής ή θανάτου», ενώ υπογράμμισε ότι οι δύο ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, κάτι που δεν φάνηκε στον πρώτο αγώνα λόγω των… ανομοιογενών σφυριγμάτων των διαιτητών προς όφελος της Βαλένθια, στοιχείο όμως που δεν επηρέασε όσον αφορά τον τελικό νικητή.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ λοιπόν αναφερόμενος στον επικείμενο δεύτερο προημιτελικό με την Βαλένθια υπογράμμισε αρχικά ότι: «Δεν τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Βαλένθια όπου χάσαμε με επτά πόντους. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, να μην κάνεις λάθη, απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως η Βαλένθια. Δεν σου χαρίζεται τίποτα, πρέπει να… κερδίζεις με την απόδοση σου την πρόκριση, αυτό που θέλεις. Έχουμε όμως την πίστη και την επιθυμία για να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση, να κερδίσουμε με άνω των επτά για να προκριθούμε στο FINAL FOUR του EuroCup» ενώ συνέχισε: «Σίγουρα υπάρχει πίεση. Είναι ένας τελικός ζωής ή θανάτου. Αν δεν τα καταφέρεις, τελειώνεις. Αν τελειώνει η χρονιά; Όχι δεν συμφωνώ ότι τελειώνει η χρονιά, αυτό ισχύει μόνο όσον αφορά την Ευρώπη. Νιώθω πίεση σε κάθε αγώνα, δεν πρέπει να την αφήνεις να σε επηρεάσει. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε γιατί μας έχει επηρεάσει ως ομάδα. Αλλά ως άνδρες και επαγγελματίες πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».
Επίσης τόνισε: «Ο Άρης βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Βαλένθια, με όλο τον σεβασμό προς την ισπανική ομάδα. Νιώθω ότι έχουμε ίδιες δυνατότητες, εμείς πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Σωματικά θα ήμαστε καλύτερα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα».
Στο τεχνικό κομμάτι, ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε λόγο για την επιθετική συμπεριφορά, αφήνοντας και αιχμές για τους διαιτητές του πρώτου αγώνα: «Πρώτα πρέπει να μην κάνουμε λάθη αδικαιολόγητα όπως στον πρώτο αγώνα. Πρέπει να ήμαστε πιο επιθετικοί, αν και στον πρώτο αγώνα δεν μας επιτράπηκε να το κάνουμε λόγω κάποιων ασυνήθιστα άσχημων σφυριγμάτων σε βάρος μας, σε αντίθεση με τον τρόπο που έπαιξε η Βαλένθια. Πετύχαμε κάποιους στόχους μας όπως η άμυνα μας μιας και κρατήσαμε κάτω από τον μέσο όρο την Βαλένθια. Αλλά επιθετικά παίξαμε φτωχά, χάσαμε πολλά σουτ, δεν εκτελέσαμε σωστά και κάναμε λάθη. Πρέπει να εκτελούμε καλύτερα από πριν. Αντικειμενικά θα έχουμε και κάποιους πιο υγιείς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο παιχνίδι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: