Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Άρης-Απομένει το τυπικό…

Απομένει το τυπικό…

Μόνο με θαύμα θα μείνει ο Άρης εκτός Ευρώπης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο ΠΑΣ να πάρει το κύπελλο Ελλάδος και οι «κίτρινοι» να καταταγούν 5οι στα play-off. Πράγμα δύσκολο ως απίθανο. Η αλήθεια είναι ότι οι θεσσαλονικείς έχουν εξασφαλίσει κατά 99,9% την συμμετοχή τους στο europa league και στις 7 του Απρίλη και εφόσον ο Παναθηναϊκός κάνει το αυτονόητο και αποκλείσει τους Γιαννιώτες, τότε θα έχουν επιστρέψει και με την «βούλα» στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Bέβαια πάντα υπάρχει και η προοπτική του Champions league, ωστόσο τα μέχρι στιγμής δεδομένα φέρνουν τον Άρη μια «ανάσα» από την δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση της UEFA. Στη περίπτωση που οι «κίτρινοι» κάνουν την ανατροπή και κερδίσουν το δεύτερο εισιτήριο, θα γίνει ανάλογη αναφορά.

Τέσσερις προκριματικοί

Είναι γνωστό ότι για να μπει μια ομάδα στους ομίλους, θα πρέπει στη χειρότερη περίπτωση να περάσει τέσσερις προκριματικούς γύρους(Α,Β,Γ και play-off). Γίνεται κατανοητό λοιπόν, ότι στόχος του Άρη είναι να αποφύγει την όλη αυτή ψυχοφθόρα διαδικασία και να πάρει μέρος κατευθείαν στα play-off(τελευταίος γύρος πριν τους ομίλους). Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει ή να κερδίσει το κύπελλο ή να καταλάβει την 2η θέση στα play-off του Ελληνικού πρωταθλήματος. Να τονισθεί, ότι σε αυτή την φάση παίρνουν μέρος οι 35 ομάδες που προέκυψαν από τους τρεις προκριματικούς γύρους, οι 17 κυπελλούχοι των χωρών που βρίσκονται στις αντίστοιχες θέσεις της κατάταξης της UEFA, οι ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση των πρωταθλημάτων της Ουκρανίας, της Ολλανδίας και της Ρουμανίας, οι σύλλογοι που κατετάγησαν στην 4η θέση των πρωταθλημάτων της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι ομάδες που κατέλαβαν την 5η θέση στα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Αγγλίας και της Ιταλίας και οι 15 ομάδες που αποκλείστηκαν από το Champions league.

«Γλιτώνει» τον Α΄ προκριματικό

Το βέβαιο είναι ότι όλες οι Ελληνικές ομάδες «γλιτώνουν» τον Α΄ προκριματικό γύρο. Στη περίπτωση που ο Άρης τερματίσει 4ος στα play-off του ελληνικού πρωταθλήματος θα ξεκινήσει από τον Β΄ προκριματικό, ενώ αν καταλάβει την 3η θέση θα μπει στον Γ΄ προκριματικό. Όσον αφορά τις ημερομηνίες των τεσσάρων προκριματικών αυτές είναι οι εξής: Α΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ: 1/7 και 8/7, Β΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ: 15/7 και 22/7, Γ΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ: 29/7 και 5/8, PLAY-OFF: 19/8 και 26/8. Πηγη Μ ετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: