Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

«Τέλος εποχής» για Λέμαν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του γάντια στο τέλος της σεζόν ανακοινώσε ο τερματοφύλακας της Στουτγκάρδης, Γενς Λέμαν.

Ο 40χρονος πρώην διεθνής γκολκίπερ δήλωσε: «Το τελευταίο μου παιχνίδι θα είναι στις 8 Μαϊου (σ.σ όταν ολοκληρώνεται η φετινή Bundesliga). Αυτή την απόφαση πήρα μετά από το οικογενειακό συμβούλιο που είχα».

Ο Λέμαν ο οποίος απέκλεισε ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να παίξει σε ομάδες του εξωτερικού, φόρεσε συνολικά την φανέλα με το εθνόσημο 61 φορές και ήταν ο βασικός γκολκίπερ της εθνικής Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και το Euro του 2008.

Το τελευταίο του παιχνίδι με την «νάτσιοναλμανσαφτ» ήταν ο χαμένος από την Ισπανία για τους Γερμανούς τελικός του Euro με 1-0.

Ο Λέμαν κατέκτησε το 1997 το Κύπελλο UEFA με την Σάλκε πριν μεταγραφεί στη Μίλαν. Δεν κατάφερε να στεριώσει στην Serie A (μόλις πέντε συμμετοχές) και μετά από μόλις μία χρονιά στην Ιταλία μετακινήθηκε στην Ντόρτμουντ με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής Γερμανίας το 2002.

Ο Λέμαν έκανε σπουδαία καριέρα με την Αρσεναλ στην οποία αγωνίστηκε για πέντε έτη, κατακτώντας την Premier League το 2004. Το 2008 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Στουτγκάρδης. Στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα εργαστεί ως σχολιαστής του καναλιού Sky.

Δεν υπάρχουν σχόλια: