Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

O Καρλίνιος φέρνει τις νίκες!

O Καρλίνιος φέρνει τις νίκες!

Μπορεί ο Γιάκομπ με τον Ηλιάδη να σκόραραν στο παιχνίδι της Κυριακής. Μπορεί ο Φερνάντεζ να έκανε την εντυπωσιακή απόκρουση προς το φινάλε της αναμέτρησης, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του και κρατώντας το πολύτιμο 1-0 εκείνη τη στιγμή, ωστόσο ο Βραζιλιάνος, Καρλίνιος, ήταν κατά γενική ομολογία από τους καλύτερους της ομάδας και ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας στην αναμέτρηση της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Η επιλογή του Έντερσον Φοφόνκα να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή αποδεικνύεται αρκούντως ικανοποιητική. Δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες. Ήρθε μάλιστα με την προϋπόθεση να τον δει ο τότε προπονητής της ομάδας, Σάββας Κωφίδης. Ο Μπουμπένκο ήταν αυτός που απλά τον επέλεξε και έδωσε απλά το «οκ» για τη μεταγραφή του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, με την αθόρυβη πάντως δουλειά του, έχει βοηθήσει σημαντικά με την παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια, αγωνιζόμενος μάλιστα στη βασική ενδεκάδα. Ήταν αυτός την Κυριακή που από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ της ομάδας.
Ο Καρλίνιος μία μέρα μετά από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα μιλάει στο «Μetrosport». Για τον ίδιο, την ομάδα και για τη συνέχεια. Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…

-Κάρλος, ήσουν από τους κορυφαίους την Κυριακή. Δεν ήταν σίγουρα η καλύτερη εμφάνιση για την ομάδα, αλλά ήταν μία σημαντική νίκη, έτσι; Ποια είναι η άποψη σου;
«Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σημασία έχει πάνω απ’ όλα το αποτέλεσμα, οι τρεις βαθμοί. Ξέραμε εξ αρχής ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε την έδρα μας, αλλά και ο αντίπαλος ήθελε το παιχνίδι. Καταφέραμε ωστόσο να βάλουμε πρώτοι γκολ, να το κρατήσουμε, να σκοράρουμε ξανά στο τέλος και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πώς δουλέψαμε καλά, ήμασταν προετοιμασμένοι καλά… και κερδίσαμε. Άλλωστε, αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο».

-Τι είχε η ομάδα και κατάφερε να κερδίσει τελικά αυτό το παιχνίδι; Που πιστεύεις ότι οφείλεται;
«Κάθε ματς κρίνεται στις λεπτομέρειες. Σκοράραμε πρώτοι. Κρατήσαμε στην άμυνα και παράλληλα στην πίεση που δεχθήκαμε κάποια στιγμή, αντιδράσαμε με επιτυχία. Έστω και αν δεν ικανοποιήσαμε με το θέαμα πετύχαμε όντως μία σημαντική νίκη και θα έλεγα πώς διατηρήσαμε ένα καλό σερί. Αν δεν κάνω λάθος, η ομάδα έχει εννιά ματς και μία μόλις ήττα. Καλός απολογισμός…».

-Ήσουν αυτός που έκανες την ασίστ στο πρώτο γκολ…
«Όλη αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε με τις μακρινές πάσες. Ήταν θέμα δουλειάς. Συνήθως παίζουμε με κοντινές μπαλιές και κυρίως με τους παίκτες, που παίζουν κοντά μου. Σε αυτό το παιχνίδι, είχαμε πει, ότι θα παίξουμε, ψάχνοντας τον Βίκτορ. Έτσι και έγινε στη φάση του πρώτου γκολ».

-Τι ακριβώς έγινε; Θυμάσαι τη φάση;
«Τον είδα να φεύγει στην κόντρα, υπολόγισα όσο μπορούσα καλύτερα, έκανα την πάσα. Ο Βίκτορ το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και αφού ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα, σκόραρε. Μας έδωσε ψυχολογία και μεγαλύτερη σιγουριά το γκολ. Είναι διαφορετικό όταν προηγείσαι».

«Πατάμε καλά στα πόδια μας»

- Δεν είσαι πολύ καιρό στην ομάδα. Ήρθες βεβαίως σε μία δύσκολη εποχή, όπου ο Ηρακλής ήθελε νίκες. Τι άλλαξε; Έστω σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που είσαι…
«Ξέραμε πώς κάθε ματς είναι σημαντικό. Είδαμε κάθε ματς ξεχωριστά, καταφέραμε πήραμε μία καλή συγκομιδή και είμαστε πιο άνετοι. Πατάμε καλά στα πόδια μας. Πάμε πλέον για το επόμενο παιχνίδι, να παίξουμε και εκεί για τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να ανεβούμε ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία».

- Είναι μία πρόκληση το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό; Πώς το αντιμετωπίζεις εσύ και οι συμπαίκτες σου;
«Όντως, αυτά τα ματς δίνουν μεγαλύτερο πρεστίζ. Είναι ένα ακόμη σημαντικό ματς. Ένα ωραίο παιχνίδι. Θα πάμε να αγωνιστούμε για τους βαθμούς της νίκης. Για την ιστορία, για τον κόσμο. Έχουμε πολλούς λόγους να θέλουμε πάντως τη νίκη. Όπως κάναμε εξάλλου και με τον Ολυμπιακό…».

- Τα προβλήματα, που υπάρχουν στην ομάδα πόσο επηρεάζουν; Τα σκέφτεσαι; Αν και είσαι νέος στην ομάδα. Μόλις τον Ιανουάριο ήρθες…
«Δε θέλω να τα σκέφτομαι. Προσπαθείς να τα αφήνεις έξω, όταν μπαίνεις στο γήπεδο, ότι πρόβλημα και αν έχεις, είτε προσωπικό, είτε ομαδικό. Μπαίνεις στο γήπεδο και τα δίνεις όλα. Προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: