Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αγγλοι κινδυνεύουν με απώλεια ευρωπαϊκής θέσης!!

Εξευτελιστική, το δίχως άλλο η ήττα (4-0) της Αρσεναλ από τη Μίλαν. Η πιο βαριά στην ευρωπαϊκή ιστορία των Λονδρέζων.
Οι Αγγλοι κινδυνεύουν με απώλεια ευρωπαϊκής θέσης!
Μεγαλύτερη ταπείνωση όμως, ο αποκλεισμός της Γιουνάιτεντ από τη Βασιλεία. Άποψη, θα πείτε πολύ σωστά, αλλά όλα αυτά δείχνουν κάποια πράγματα και ενδεχομένως να σημάνουν και την απώλεια μια ευρωπαϊκής θέσης για την Αγγλία.

Οι «κανονιέρηδες» από το βράδυ της Τετάρτης είναι ουσιαστικά εκτός Ευρώπης. Από το Τσάμπιονς Λιγκ έχουν μείνει off και δύο ομάδες του Μάντσετσερ, οι οποίες βέβαια έγιναν φαβορί για το Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας και ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης απέναντι σε Πόρτο και Αγιαξ.
Εκεί βρίσκεται και η Στόουκ, η οποία όμως έχει δύσκολο έργο απέναντι στην -ισπανική- Βαλένθια, πόσω μάλλον μετά το 0-1 του πρώτου ματς. Απομένει η Τσέλσι. Στην κατάσταση που είναι όμως οι «μπλε», με μπόλικη εσωστρέφεια, «φαγωμάρα» και αγωνιστικό ντεφορμάρισμα, οι αναμετρήσεις με τη Νάπολι θα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Με μια πρώτη ματιά οι πιθανότητες μοιάζουν ισορροπημένες.

Φυσικά και η Αγγλία δεν θα χάσει τις τέσσερις ομάδες που βγάζει ετησίως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί μια πενταετία, το λιγότερο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση την κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, με κάτι λιγότερο 7000 χιλ. βαθμούς διαφορά, αλλά...

Από τη νέα σεζόν δεν θα προσμετράται η συγκομιδή της αγωνιστικής περιόδου 2007/08. Τότε, με τελικό Τσάμπιονς Λιγκ Τσέλσι - Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, οι Αγγλοι είχαν 17.875 βαθμούς.
Τέσσερις χιλ. περισσότερους από τους Ισπανούς. Αφαιρώντας αυτούς και συνυπολογίζοντας ότι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα έχουν νικήσει τα 12 από τα 13 φετινά ευρωπαϊκά του παιχνίδια, τις Βαλένθια, Μπιλμπάο (σαφώς και μπορεί να ανατρέψει στη Βασκονία το 2-1, με το οποίο ηττήθηκε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας), Ατλέτικο Μαδρίτης (επικράτησε 3-1 της Λάτσιο στη Ρώμη) να είναι σε θέση να.... ισοφαρίσουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν αποκλείεται, για την ακρίβεια μοιάζει ως πιθανότερο σενάριο, από την περίοδο 2014/15 οι Ισπανοί να έχουν οκτώ ομάδες στην Ευρώπη και οι Αγγλοι επτά.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: