Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αήττητος Δικέφαλος!!

Μία ακόμη σπουδαία ευρωπαϊκή παράσταση από τον ΠΑΟΚ. Που παραμένει αήττητος στην Ευρώπη και δικαιούται να υπερηφανεύεται για αυτή του την συγκομιδή. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Αήττητος Δικέφαλος!
Μπορεί η εικόνα του να μην ήταν τόσο ελκυστική, όσο σε άλλες βραδιές του Γιουρόπα Ληγκ. Ποιος όμως θα το θυμάται αύριο; Το αποτέλεσμα είναι που μετράει και που του δίνει σαφέστατα ελπίδες, να ονειρεύεται τους «16», αν και η Ουντινέζε παραμένει φαβορί.
Άλλωστε και στο Φρίουλι, χωρίς τους δύο πιο ποιοτικούς παίκτες της, τον Ίσλα και τον Ντι Νατάλε, ήταν δύο ταχύτητες πιο γρήγορη ομάδα. Είχε ένα εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ πρώτο 15λεπτο, όταν και έγειρε το γήπεδο. Αλλά ακόμη και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού πρέσαρε και πίεζε σε όλους τους χώρους, εμποδίζοντας τους παίκτες του Δικεφάλου, ακόμη και να αλλάξουν δύο πάσες.
Ενδεικτικό αυτής της αδυναμίας, είναι ότι ο Γκαρσία, ιθύνων νους όλου του παιχνιδιού για τον Μπόλονι, ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα, αφού δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε ταχύτητα τους αντίστοιχους μέσους της Ιταλικής ομάδας. Για αυτό άλλωστε οι τελικές προσπάθειες ήταν συνολικά 3πλάσιες (18 με 6) για τους «φριουλάνι», με τα τρία σουτ του Φωτάκη στην κόντρα, να είναι οι μόνες πραγματικές ευκαιρίες του Δικεφάλου.
Πάντως σε ένα ακόμη ματς στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε εξαιρετικά διαβασμένος και ο Μπόλονι είχε πολύ καλό στήσιμο στο γήπεδο. Αν ο Μπάστα από το δεξιά έκανε «παπάδες», ή ο Πίντσι ήταν πλήρως δημιουργικός, δεν οφείλεται σε αβλεψία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, αλλά στην υψηλή ποδοσφαιρική ποιότητα κάποιων «μονάδων» του Γκουντολίν.
Η ρεβάνς παραμένει όμως «ανοιχτή» και με τους Ιταλούς να έχουν προβάδισμα, και θα σας το εξηγήσω: το γρήγορο παιχνίδι των αντεπιθέσεων και η έφεση τους στο επιθετικό ποδόσφαιρο, τους κάνει επικίνδυνους και ικανούς να πετύχουν γκολ, που στην Τούμπα θα μετρά «διπλό». Ο ΠΑΟΚ καλείται λοιπόν να διαχειριστεί ακόμη πιο δύσκολο τακτικά 90λεπτο, με μεγαλύτερη προσήλωση στην αμυντική του διάθεση. Εάν δεχθεί γκολ, θα πρέπει να βάλει δύο, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά φυσικά όχι ακατόρθωτο.
Στα σημεία που θα κρίνουν την ρεβάνς, ασφαλώς η παρουσία του Ντι Νατάλε. Καλός ο Φλόρο Φλόρες, αλλά σαν τον αρχηγό, η Ουντινέζε δεν διαθέτει παίκτη.
Πηγή: Pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: