Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Φρίουλι, όπως λέμε Τούμπα!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την χαρακτηριστική άνεση με την οποία ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να αποσπά αποτελέσματα αγωνιζόμενος στο Γιουρόπα Λιγκ.
Φρίουλι, όπως λέμε Τούμπα!
Σε συνήθεια που γίνεται λατρεία εξελίσσεται η χαρακτηριστική άνεση με την οποία ο ΠΑΟΚκαταφέρνει να αποσπά αποτελέσματα αγωνιζόμενος στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Δικέφαλοςαγνοεί την ήττα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι από τις 21 Οκτωβρίου του 2010. Η τελευταία ομάδα που κατάφερε να τον κερδίσει ήταν η Βιγιαρεάλ με 1-0 στο "Μαδριγάλ".
Από τότε η ομάδα μετρά μόνο ισοπαλίες και νίκες. Ο ΠΑΟΚ χτίζει μια μοναδική παράδοση στην Ευρώπηαυξάνοντας το κύρος του, διορθώνοντας τη θέση του στο σχετικό πίνακα της ΟΥΕΦΑ ενώ παράλληλα προσφέρει βαθμούς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα του Μπόλονι με την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταφέρνει να αποσπά αποτελέσματα ακόμα και όταν η απόδοση της κυμαίνεται σε μετριότατα επίπεδα, όπως συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο «ασπρόμαυρο» -από φιλάθλους του ΠΑΟΚ- Φρίουλι.
Ο Δικέφαλος κυριολεκτικά αντιμετώπισε την Ουντινέζε σε περιβάλλον που θύμιζε Τούμπα. Οι σχεδόν 6.000 οπαδοί του που ταξίδεψαν μέχρι το Ούντινε μετέτρεψαν την φυσική έδρα της Ουντινέζε σε μικρή Τούμπα δημιουργώντας καταπληκτική ατμόσφαιρα γεγονός που προκάλεσε τα εγκωμιαστικά σχόλια ακόμα και των παικτών της ιταλικής ομάδας που δεν είναι συνηθισμένοι σε παρόμοιες καταστάσεις.
Αν και η ομάδα είχε την ίδια καλή… απόδοση με τον κόσμο ίσως το αποτέλεσμα του αγώνα να ήταν διαφορετικό. Τολμώ να το σκεφτώ και να το γράψω διότι με τους περισσότερους παίκτες του σε κακή μέρα ο Δικέφαλος κατάφερε να πετύχει τον υπ΄ αριθμό 1 στόχο του που ήταν να μην δεχθεί γκολ.
Η εστία του Κρέσιτς στα πρώτα λεπτά των δυο ημιχρόνων δέχθηκε ασφυκτική πίεση αλλά αφενός η πολύ καλή απόδοση του Κροάτη γκολκίπερ και αφετέρου οι καταπληκτικές επεμβάσεις και η ψυχραιμία των Τσιρίλο και Μαλεζά δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Ουντινέζε –που παρά τις απουσίες βασικών παικτών λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή δικαιώνοντας τη θέση που κατέχει στο βαθμολογικό πίνακα του Καμπιονάτο- να σκοράρουν.
Αξιοσημείωτη ήταν και η απόδοση του Λαζάρ που σε πολύ κρίσιμα σημεία του αγώνα έπαιρνε πρωτοβουλίες που έκοβαν τον ρυθμό των Ιταλών έδιναν προσφέροντας ανάσες στους συμπαίκτες του.
Η πρόκριση θα κριθεί στην Τούμπα. Το παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης μόνο εύκολο δεν θα είναι για τον ΠΑΟΚ. Με δεδομένο ότι ο Δικέφαλος ως γηπεδούχος θα έχει αβαντάζ που θα τους δώσουν την ευκαιρία να φθάσει σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης σε σχέση με όσα είδαμε στο Φρίουλι και η Ουντινέζε –λογικά- ως φιλοξενούμενη δεν θα έχει την ίδια ορμή η ομάδα του Μπόλονι έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Κατά την άποψη μου η Ιταλική ομάδα παραμένει φαβορί για την πρόκριση στους «16» της Γιουρόπα Λιγκ και ως φαβορί πρέπει να αντιμετωπισθεί από τον ΠΑΟΚ. Για να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω ότι ο Δικέφαλος πρέπει να φοβηθεί την Ουντινέζε. Οφείλει όμως να την σεβαστεί και να την αντιμετωπίσει ως μεγάλη ομάδα. Γιατί είναι μεγάλη ομάδα.
Υ. Γ. 1 Παιχνίδι με τον Αρη την Κυριακή στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Στο κίτρινο στρατόπεδο ασχολούνται από την προηγούμενη εβδομάδα με την επίσκεψη τους στην Τούμπα. Είναι βλέπετε ο μεγάλος τελικός! Ο αγώνας της χρονιάς! Λες και ο λόγος ύπαρξης τους, είναι ο ΠΑΟΚ! Μήπως τελικά είναι ο ΠΑΟΚ το οξυγόνο τους; Δίνουν τα ρέστα τους οι άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν τον Δικέφαλο. Ξεσήκωσαν τον κόσμο με για τον διαιτητή της αναμέτρησης σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν –λένε- το 50-50. Δεν είναι όμως αυτός ο στόχος τους. Θέλουν κάτι περισσότερο από το 50-50 γιατί ξέρουν ότι «το καρπούζι στη μέση» δεν είναι αρκετό ακόμα και για την ισοπαλία. Εβδομάδες τώρα καταστρώνουν το πλάνο τους για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα μήπως και γλυτώσουν το… μνημόνιο που τους έχει ετοιμάσει ο ΠΑΟΚ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε πρώτα ο Θεός το βράδυ της Κυριακής.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: