Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Μπαλοτέλι!!

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Μπαλοτέλι!
Με υβριστικά συνθήματα και κραυγές… μαϊμούς υποδέχτηκαν οι οπαδοί της Πόρτο τον Μάριο Μπαλοτέλι, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να προβεί σε καταγγελία στην UEFA για ρατσιστική επίθεση!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων για το Europa League, ο επιθετικός των «πολιτών» άκουγε τα… εξ’ αμάξης από τους Πορτογάλους οπαδούς. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας, οι οποίοι αμέσως μετά τη σπουδαία τους νίκη μέσα στο «Ντραγκάο» (2-1) απευθύνθηκαν στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο μέσος της Σίτι, Γιάγια Τουρέ, καθώς και εκείνος με τη σειρά του άκουσε ορισμένες… κραυγές των Πορτογάλων. «Η αλήθεια είναι ότι κάτι κατάλαβα. Ίσως στις άλλες χώρες δεν τους αρέσουν οι μαύροι ποδοσφαιριστές. Οι οπαδοί έρχονται στο γήπεδο για να χαρούν το ποδόσφαιρο και εμείς δεν θέλουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ο Μάριο είναι πλέον σε θέση να κοντρολάρει τέτοιου είδους γεγονότα».

Από τη μεριά του, ο προπονητής της Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι παραδέχτηκε ότι η ένταση του αγώνα δεν του επέτρεψε να έχει ταυτόχρονα και τον νου του στην εξέδρα: «Δεν άκουσα τίποτα, επειδή ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Νομίζω, όμως, ότι τόσο ο Μάριο όσο και ο Γιάγια είναι δυνατοί».

Ερωτηθείς για το διπλό της ομάδας του, που σε μεγάλο βαθμό την φέρνει στη φάση των «16» της διοργάνωσης, απάντησε: «Νομίζω ότι κατά 60% είμαστε στην επόμενη φάση. Παίζουμε, όμως, με την Πόρτο. Φάνηκε ότι είναι σπουδαία ομάδα και θα είναι δύσκολη η ρεβάνς στο Μάντσεστερ. Πρέπει να δείξουμε την ίδια συγκέντρωση, όπως κάναμε στην Πορτογαλία».

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: