Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Της αμύνης τα παιδιά!!

Η ρεαλιστική τακτική Μπόλονι στο Ούντινε και τα ...σοφά λόγια του Σάντος, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τσίρκο. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Της αμύνης τα παιδιά
Με αμυντική τακτική χαμηλού προφίλ και αρκετή τύχη ο δικέφαλος πήρε την ισοπαλία. Καλύτερα θα ήταν εάν έβαζε κι ένα γκολ, αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες. Η Ουντινέζε δεν διεκδικεί, κατά σύμπτωση, το πρωτάθλημα στην Ιταλία και σημειωτέον πως το ατού της είναι η έδρα της.
Η ρεαλιστική τακτική του Μπολόνι
Άρα; Ο ΠΑΟΚ, παρά τις ενστάσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας για τον συντηρητικό και ανεμπνεύστο τρόπο παιχνιδιού του, κατάφερε αυτό που επιζητούσε από την αρχή. Να μην χάσει. Ο Λάζλο Μπόλονι διάλεξε μια ρεαλιστική τακτική, έκανε τον σταυρό του πριν από την έναρξη του αγώνα και η τύχη πήγε με τα ελληνικά χρώματα.
Τα είχε πει ο Σάντος...
Άλλωστε, όπως είχε πει και ο Φερνάντο Σάντος, ο προπονητής στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν πληρώνεται για να προσφέρει θέαμα, όπως στο τσίρκο, αλλά για να παίρνει αποτελέσματα και να φέρνει επιτυχίες. Ο Μπόλονι ήταν της ίδιας λογικής για τον αγώνα στο Ούντινε και καλά έκανε.
Μετά την ρεβάνς της Τούμπας κανείς δεν θα θυμάται πόσες ευκαιρίες έχασε η Ουντινέζε στο πρώτο παιχνίδι. Όλοι θα θυμούνται, όμως, την ομάδα που θα προκριθεί. Το 0-0 στο Φρίουλι δίνει στον ΠΑΟΚ όπως και να έχει το πλεονέκτημα. Η πρόκριση, όμως, λογικά, θα παιχτεί στην κόψη του ξυραφιού, γιατί η Ουντινέζε είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα.
Ο απόλυτος πρωταγωνιστής Κρέσιτς
Ο Κρέσιτς ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και του αγώνα. Πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη και ωριμότατη εμφάνιση. Αποτέλεσε μια δικλείδα ασφαλείας για την άμυνα και αποσώβησε ουκ ολίγους κινδύνους με τις επεμβάσεις του.
Και κυρίως έδειξε την αυτοπεποίθηση που του έλειπε στο παρελθόν. Ήταν ακριβώς ο τερματοφύλακας που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ σε ένα εκτός έδρας ματς τέτοιας υφής και δυσκολίας.
Η Τούμπα την άλλη Πέμπτη θα είναι κατάμεστη. Η πιο δυνατή ευχή είναι να υπάρξει ένας νέος Καμπς κι ας πάει το ματς και στην παράταση. Αρκεί να έρθει η πρόκριση στους «16», που θα συνιστά μια τεράστια επιτυχία για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: