Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εξάγει ποδόσφαιρο και πολιτισμό!!

Ο επαναληπτικός δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είτε πρέπει να κρατήσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με την Ουντινέζε ανέπαφη την εστία του είτε να πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Εξάγει ποδόσφαιρο και πολιτισμό
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στο «Φρίουλι», με το 0-0 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους «16» του Europa League στον αγώνα της Τούμπας, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, όπως η Ουντινέζε, η οποία ναι μεν επηρεάστηκε εκτελεστικά από την απουσία του Ντι Νατάλε, αλλά έδειξε πως πρόκειται για μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου που πίεσε τον ΠΑΟΚ όσο ελάχιστες την τελευταία διετία.
Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει τη λευκή ισοπαλία, παρότι οι επιθετικοί του ήταν σε κάκιστη μέρα. Η είσοδος του Λίνο στο τελευταίο πεντάλεπτο και του πιο μαχητικού Γιάννου έδειξε πως ήταν σχετικά εύκολο να «τρυπηθεί» η άμυνα των Ιταλών. Ομως σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, κυρίως ο Σαλπιγγίδης, έπειτα ο Αθανασιάδης και τέλος ο Γεωργιάδης ήταν εκτός αγώνα.
Ο Μπόλονι κατάφερε να φύγει και από αυτό το γήπεδο αλώβητος κυρίως γιατί η αμυντική του γραμμή στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων, με πρώτο τον Τσιρίλο και έπειτα τους άλλους τρεις, με τον Μαλεζά να ανεβάζει πολύ τα επίπεδα απόδοσής του όσο πλησίαζε το τέλος της αναμέτρησης.
Ο επαναληπτικός δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είτε πρέπει να κρατήσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με την Ουντινέζε ανέπαφη την εστία του είτε να πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ. Σίγουρα η ομάδα του Γουϊντολίν θα έχει προσαρμοστεί περισσότερο στις απουσίες της, ενώ ο Μπόλονι έχασε και τον Φωτάκη μετά τον Ιβιτς λόγω καρτών. Η μεσαία του γραμμή δηλαδή θα πάσχει σε ταχύτητα όπως και να χει.
Ο ΠΑΟΚ είχε και μία κερκίδα στη πλάτη του, έξι χιλιάδες και πλέον οπαδούς του, που πίστεψαν στη δυναμική της ομάδας παρά τις απώλειες που είχε στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Μία κερκίδα που βοήθησε τα μέγιστα και βέβαια συμπεριφέρθηκε άψογα. Μία ακόμη απόδειξη για το ότι, αν φέρεσαι στο κοινό με σεβασμό, έτσι θα σου φερθεί κι αυτό.
Οι Ιταλοί της Ουντινέζε, αλλά και των αρχών της περιοχής φρόντισαν ακόμη και για τη μεταφορά τους από το «Φρίουλι» στην πόλη για να μη μείνουν πολλές ώρες μόνοι τους και δεν έχουν τι να κάνουν. Και βέβαια, να αφήσουν λεφτά στην αγορά τους. Απλές συμπεριφορές, που αποδεικνύουν απλώς πόσο τριτοκοσμικές είναι οι εν Ελλάδι αρχές.
Τώρα την Κυριακή έρχεται ο Αρης στη Τούμπα. Μία ομάδα όχι και τόσο συμπαθητική που οι παίκτες της γνωρίζουν πως αν πάρουν αποτέλεσμα θα πάρουν και άφεση αμαρτιών ακόμη κι αν είχαν σταυρώσει τον Χριστό. Αυτό και μόνο, πρέπει να κάνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σκυλιάσουν για να τελειώνουμε και με δαύτους.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: