Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Να γιατί μπορεί να περάσει!!

Ο χειρότερος δυνατός ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε λευκή ισοπαλία στην έδρα μίας από τις καλύτερες ομάδες του Καμπιονάτο. Στη ρεβάνς και σε μία καυτή Τούμπα, αν τα δώσει όλα, μπορεί να γράψει ιστορία!
Να γιατί μπορεί να περάσει!
Χειρότερα τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι για τον ΠΑΟΚ στο "Φρίουλι". Δεν εννοούμε, φυσικά, κάτι για το αποτέλεσμα, αλλά για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Προσέξτε... Ο Αθανασιάδης, το βαρύ πυροβολικό του Δικέφαλου, ήταν εμφανώς ανέτοιμος κι έξω από τα νερά του. Λογικό, αφού έπαιζε από τραυματισμό και με μόνο τρεις προπονήσεις στα πόδια του…
Σε πολύ μέτρια κατάσταση και οι δύο παρτενέρ του στην επίθεση. Τόσο ο Σαλπιγγίδης, όσο κι ο Γεωργιάδης δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν ούτε επιθετικά, ούτε ανασταλτικά την ομάδα τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τα δύο ακραία μπακ (Σταφυλίδης, Σνάουτσερ) να μείνουν χωρίς βοήθειες και να εκτεθούν ουκ ολίγες φορές από τους αντιπάλους τους. Ευτυχώς ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε αυτή την αδυναμία στις πτέρυγες, παρά τη μεγάλη πίεση των Ιταλών.
Αλλά και η μεσαία γραμμή δεν λειτούργησε σωστά. Μέτριος ο Γκαρσία, κακός ο Φωτάκης, μόνο ο Λαζάρ το πάλευε με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ουντινέζε να κάνουν ό,τι θέλουν στη μεσαία γραμμή. Και τι έγινε, όμως, που όλα πήγαν αγωνιστικά στραβά για τον ΠΑΟΚ;
Η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε κι έμεινε αήττητη για 12ο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι! Απίστευτο επίτευγμα για ελληνική ομάδα… Και κόντρα σε έναν από τους καλύτερες συλλόγους του Καμπιονάτο μέσα στην έδρα του (αυτό, βέβαια, είναι σχετικό με την εκπληκτική παρουσία των ΠΑΟΚτσήδων στο "Φρίουλι").
Γι’ αυτό λέμε ότι η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έχει όλο το δικαίωμα να ελπίζει σε μια μεγάλη κι ιστορική πρόκριση. Στην καυτή Τούμπα ο Δικέφαλος αναμένεται να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο κι αν έχει και λίγο τύχη μπορεί να κάνει το θαύμα.
Αλλά και να μην τα καταφέρει αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτόν τον ευρωπαϊκό ΠΑΟΚ και, φυσικά, στον προπονητή του που έχει φτιάξει ομάδα από ατσάλι!

πηγή: sportdog.gr
Τι κι αν έφυγε το μεγάλο της αστέρι (Βιεϊρίνια) και ο ηγέτης της άμυνας (Κοντρέρας) ο Δικέφαλος είναι ένα πολύ καλά γεροδεμένο σύνολο που δεν μπορείς εύκολα να το καταβάλεις. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στη διοίκηση (πρώην και νυν…) και στον Ρουμάνο τεχνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: